0
Košarka

FOTO: YouTube/Screenshot

„JOKIĆ JE GLOBALNA SUPERZVEZDA“: Komesar NBA lige spomenuo srpskog košarkaša i istakao značaj neizvesnosti borbe za titulu!

Objavljeno: 02.06.23 u 12:49

„Dvostruki MVP igra ovde u Denveru.“

Denver Nagetsi su poveli u finalnoj seriji protiv Majamija sa 104:93, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je sjajnu partiju sa 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova. Nastavio je centar Nagetsa sa obaranjem rekorda, a mnogi nisu verovali da njegov tim može da stigne ovako daleko.

Baš o svemu tome, upitan je i komesar NBA lige Adam Silver, koji je na jednoj konferenciji govorio o značaju nepredvidivosti osvajača prstena.

– Pa, mislim da postoji ogromna korist. Često me pitaju da li su dinastije dobre za ligu. Moj krajnji stav je da je konkurencija dobra za ligu, a ako se kao rezultat stvaraju dinastije, mislim da je i to odlično. Tako da nisam protivtoga. S druge strane, ko god da pobedi ove godine biće to peta uzastopna godina u kojoj imamo novi tim koji osvaja prvenstvo – počeo je Silver.

Potom je govorio i o različitosti tržišta širom lige, a potom je spomenuo i Jokića.

– Imate najbolje igrače na svetu koji se okupljaju u 30 različitih timova. I oni žele da se takmiče. Na kraju krajeva, oni žele jednake uslove. Oni naravno takođe žele priliku da postanu slobodni agenti i mogućnost da se potencijalno presele na drugo tržište u zavisnosti od okolnosti. Ali svi imamo isti interes na kraju dana – počeo je Silver i dodao:

– Mislim da je manje važno kao u stara vremena biti na određenim tržištima. To vidimo, Nikola Jokić, očigledno globalna superzvezda, dvostruki MVP igra ovde u Denveru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter