0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ: ‘Nemamo vremena za pravljanje liste mini povreda koje imam!’ (FOTO)

Objavljeno: 02.06.23 u 20:15

Sjajno izdanje legendarnog asa!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske. Nole je posle tri sata i 36 minuta fantastične teniske predstave nadigrao Španca, Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:0 (7:6, 7:6, 6;2).

Nole je po završetku meča održao konferenciju za medije. 

-Bilo je veoma teško iz više razloga. Ne pamtim kada sam zadnji put igrao dva seta tri sata, da sam izgubio jedan set otišlo bi u četiri, pet setova. Servis nije bio primer nikome, bila je to igra mačke i miša svaki poen, koristio je mnogo drop šotova, naterao me da se naradim za svaki poen. Moram da budem zadovoljan što sam pobedio u tri seta, bilo bi više fer da je otišlo u četiri seta, on je trenirao za set. Imao sam i tri duple servis greške u gemu, to je ipak grend slem tenis, loptice su sporije nego prošlih godina. Moraš da radiš više za svaki poen, mečevi traju duže. Drago mi je da sam podigao brzinu u poslednjem setu – kazao je Đoković koji je potom odgovorio na pitanje o medicinskom tajm-autu:

-Gledajte… Nemamo vremena da napravimo listu mini povreda koje imam, lista je duga. Neću da pričam o stvarima koje me sprečavaju da igram jer još igram. Nekada mi je potrebna pomoć fizioterapueta, nekada Boga, anđela ili koga god. Moja realnost je da moje telo odgovara drugačije na ovakve stvari, moram da se prilagodim na to. Na kraju sam uspeo da pobedim i to je bitno.

Novak smatra da može još bolje od onoga što je prikazao u dosadašnjem delu turnira.

-Veoma sam samokritičan i znam da uvek mogu da budem bolji, u mom timu me podsećaju da ima mnogo pozitivnih stvari i da bi trebalo da iskoristim momenat što je više moguće. Imam sumnje, svi imamo sumnje, moraš da razumeš koje su tvoje snage i da se nosiš sa onim što imaš. I dalje nisam izgubio set, jesam odigrao mnogo taj-brejkova, ali je bitno nastaviti. Bio sam mnogo puta u ovoj situaciji, moraš da očekuješ da mečevi budu još teži, ako ne budu ok, ali moram da budem spreman.

Nole je progovorio o ‘ratu sa publikom’.

-Odnos sa publikom je išao gore dole, kada sam gubio u finalima ili nekoliko stepenika pre toga dobijao sam veliku podršku. I danas dobijam podršku, većina dolazi da uživa u tenisu, ali uvek ima individualaca ili grupa koje zvižde na svaku stvar koju uradite. To ne razumem. To je njihovo pravo, u 99 odsto slučajeva ću ostati nem na to, ali ponekad ću reagovati zbog nepoštovanja – zaključio je Đoković. 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter