0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Vladimir Jovanovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 5 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Bayern Munich at Aleksandar Nikolic Hall on October 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BIVŠI TRENER ZVEZDE ZADOVOLJAN: Stručni štab radio odličan posao, sve je funkcionisalo od prvog dana!

Objavljeno: 02.06.23 u 17:39

U suštini, solidna sezona za nekadašnjeg trenera Cibone.

Nije slavno počeo sezonu Vlada Jovanivć, kada je postavljen za glavnog trenera Crvene zvezde, sa nedovršenim rosterom, i uz dosta povređenih igrača. Ipak, mladi stručnjak se preselio u Bosnu i Hercegovinu, gde je sa Igokeom, najpre izborio opstanak u ABA ligi, a potom i postao prvak te zemlje. On je za tamošnje medije govorio o sezoni.

Moram da pohvalim stručni štab koji je obavio odličan posao. Marko je fenomenalno vodio ekipu na utakmicama gde me nije bilo uz pomoć ostalih saradnika. Među nama je sve jako dobro funkcionisalo od prvog dana i to se odrazilo na rezultate. Znao sam da će me zameniti na pravi način i da je ekipa u dobrim rukama”, rekao je Jovanović u izjavi za Glas Srpske.

Na putu do devete titule šampiona BiH upisano je svih sedam pobeda.

„To je bio naš cilj, ali nije ga bilo lako ostvariti koliko se nekome sa strane čini. Sezona je bila naporna, bili smo potrošeni fizički i psihički, imali skraćenu rotaciju… a kao favorita svi su željeli da nas dobiju, pa su davali i više od svog maksimuma. Stoga su neke pobede izvojevane na ne baš lagan način, ali smo ponosni na sezonu bez poraza. Ostaje žal što nismo ušli u plej-of. Imali smo dovoljan broj pobeda kao i timovi koji su završili u doigravanju, ali naš koš količnik nije bio dovoljan za prolaz. Šanse za plej-of propustili smo ranije i nismo mogli da ih nadoknadimo, ali moramo biti zadovoljni završnicom kada smo u šest utakmica ostvarili pet pobeda te bili poraženi samo od Partizana. Želja nam je da u tom ritmu nastavimo”.

Iako je sezona gotova, klub uveliko radi na sklapanju igračkog kadra.

Haris Delalić je još tokom sezone produžio saradnju, kao što je to praksa u ozbiljnim klubovima, što Igokea jeste. Na dobrom putu da uradi isto je i Dragan Milosavljević. Doći će novi igrači da osvežimo tim i budemo bolji u svakom smislu te da ostvarimo ambicije koje su uvek šampionske. O konkretnim imenima ne bih još da govorim, jer traje do kraja juna, ali bi do tada sve trebalo da bude poznato. Imamo igrače na pozajmicama, videćemo ko će dobiti priliku. Dosta je opcija za popunjavanje ekipe, mada će stvari u vezi sa dolaskom i odlaskom biti brzo rešene”, završio je Jovanović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter