0
Ostali sportovi

FOTO: SBC

SPEKTAKL NA SPENSU: U noći MMA zvezda Bogdanović protiv Bruksa piše istoriju

Objavljeno: 01.06.23 u 18:16

MMA pozornica velike dvorane novosadskog Spensa 02. juna 2023. sa početkom od 20 časova biće poprište borbi na najvećem internacionalnom spektaklu mešovitih borilačkih veština koji smo imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu prethodnih godina.

U noći šampiona i MMA zvezda, sa renomiranim učesnicima iz svih krajeva sveta u organizaciji elitne srpske i američke MMA organizacije – „Titan FC“ i „SBC Revenge“ videćemo spektakl najviše svetske klase koji može da parira najboljim svetskim MMA pozornicama, što prisustvo bivših i budućih članova najveće svetske MMA organizacije „UFC“ dodatno potvrđuje.

FOTO: SBC

“Srpska Atina” odabrana je za poprište internacionalne sportske borilačke smotre, koja će predstavljati 82. manifestaciju za „Titan FC“ i 47. događaj pod „SBC“ banerom. U glavnoj borbi večeri za “SBC“ i „Titan FC“ šampionski pojas u velter kategoriji boriće se neporaženi „SBC“ šampion u lakoj kategoriji i najveća nada srpskog MMA sporta Predrag Bogdanović i bivši Belator šampion, „UFC“ i „PFL“ renomirani američki borac Vil Bruks, koji u jednom momentu u karijeri bio rangiran kao četvrti borac lake kategorije na planeti.

FOTO: SBC

Bruks je dva puta savladao bivšeg „Belator“ prvaka i „UFC“ zvezdu Majkla Čendlera i okitio se titulom šampiona, a pobeđivao je i Marsina Helda, Rosa Pirsona, Drua Dobera…Takođe je nastupao za najjače svetske MMA organizacije „UFC“ i „PFL“.

Bruks ima trenutni niz od pet uzastopnih pobeda i prvorangiran je na američkim listama.  Amerikanac će pokušati da stigne do dvadeset i šestog profi trijumfa u glavnoj borbi koja će predstavljati srpsko-američki šampionski duel svetske klase, a mladi srpski MMA as Bogdanović ide na 15. trijumf kojim ulazi na UFC scenu.

FOTO: SBC

Bogdanović: “Publika može da očekuje apsolutno razaranje, dok neko ne potone”

“Pripremao sam se jako i ne mogu da dočekam da pokažem to na Spensu protiv Bruksa koji je dostojan protivnik i nadam se da će pokazati najbolje od sebe, jer će borba trajati svih pet rundi. Moja stil je dobar i dominantan u svakom trenutku borbe  i gledam da borba bude brza, dinamična, da protivniku nedam da dođe do daha. Nadam se da Bruks dolazi spreman jer će ovo biti prava bitka. Publika može da očekuje apsolutno razaranje, dok neko ne potone” – istakao je Predrag Bogdanović koji je poznat kao vrhunski majstor džijudžice.

FOTO: SBC

Jedan od najboljih MMA događaja u Evropi 2023. je spreman, uz vrhunski „fight card“ za publiku u Novom Sadu svedoči tome:

SBC 47 REVENGE + TITAN FC 82

Rezultati merenja – 01.06.2023. Spens, Novi Sad, Serbia

PRELIMS

  1. Suren Manukjan (83,0 kg) vs Miladin Kolarski * (82,4 kg)

MAIN CARD

  1. Vuk Lekić (84,3 kg) vs Ateba Gautier (84,2 kg)
  2. Aleks Nikolson (105,4 kg) vs Valter Ignjacio (120,0 kg)
  3. Monika Kučinič (52,0 kg) vs Nataša Kuziutina (52,6 kg)
  4. Huan Puerta (57,0 kg) vs Mihail Sirbu (56,8 kg)
  5. Ognjen Dimić (70,3 kg) vs Nair Melikjan (70,4 kg)
  6. Stefan Zvijer (75,0 kg) vs Slavoljub Mitić cw (74,5 kg)

 

Co Main Event

  1. Stefan Sekulić (81,5 kg) vs Aleks Oliveira cw (81,2 kg)

Main Event

  1. Predrag Bogdanović (77,0 kg) vs Vill Bruks (76,7 kg)

U šampionskoj borbi u teškoj kategoriji bivši UFC i PFL borac Aleks „The Spartan“ Nikolson (17-9) brani titulu protiv neporaženog brazilskog profesionalca Viktora Ignjacia (10-0), inače brata UFC zvezde Džonija Vokera. Doskorašnji UFC borac Stefan Sekulić (14-7) ponovo se vraća u borilište, ovog puta protiv UFC zvezde Aleksa „Kauboja“ Oliveire (24-13).

“Vatreni ring” jedne od vodećih evropskih oranizacija SBC nastavlja tradiciju pomeranja granica u organizaciji manifestacija mešovitih borilačkih veština, ovaj put u Novom Sadu i izborom boraca koji nam stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Rusije, Kirgistana, Moldavije, Jermenije, Kameruna, Slovenije i Srbije.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter