0
Evrokupovi

FOTO: PAP/EPA/SERGEI ILNITSKY

PROMENA U POSLEDNJEM TRENUTKU: UEFA oduzela Marčinjaku finale Lige šampiona zbog politike!

Objavljeno: 01.06.23 u 22:22

Niko ovo nije očekivao

Za svega devet dana će biti odigrano finale Lige šampiona u Istanbulu, a UEFA je u poslednjem trenutku je donela šokantnu odluku.

Naime, prvobitno izabrani glavni arbitar meča Šimon Marčinjak je smenjen sa tog mesta zbog poslednjih dešavanja u kojima je učestvovao.

Organizacija koja se zove „Nikada više“, a koja se bavi prevencijom rasizma i drugih oblika diskriminacije, podnela je prijavu protiv Marčinjaka zbog nedavnih dešavanja u kojima je učestvovao.

Naime, Marčinjak je bio na sastanku sa Slavomirom Mencenom, jednim od posrednika desničarske stranke Konfederacija, a događaj je održan 29. maja.

Marčinjak je prisustvovao na nedavnom događaju koji je organizovao čelnik poljske krajnje desnice, Slavomir Mencen, poznat po svom sloganu u pet tačaka. Protim svmo Jevreja, homoseksualaca, abortusa, poreza i Evropske unije. Stranka je poznata po svom ekstremnom stavu prema etničkim manjinama, migrantima, izbeglicama, LGBT osobama i pravima žena – stoji u saopštenju organizacije „Nikad više“, koja želi da se Marčinjak skloni od svih mogućih dešavanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter