1
Evrokupovi

FOTO: UEFA Europa League @EuropaLeague · 13m Montiel wins it for Sevilla! ⚪🔴 4-1 🐺 #UELfinal UEFA Europa League @EuropaLeague/ Twitter screenshot

MURINJO IZGUBIO PRVO EVROPSKO FINALE: Sevilja nakon lude penal završnice stigla do nove titule, Montijel je ponovo čovek odluke! (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.23 u 00:15

Skoro tri sata borbe u Budimpešti i veliko slavlje španskog tima!

Fudbaleri Sevilje ponovo su osvojili Ligu Evrope! Španski tim je savladao Romu nakon gotovo tri sata borbe, posle uzbudljive penal završnice. Gol odluke postigao je Gonzalo Montijel, čovek koji je samo pet šest meseci ranije upravo sa bele tačke doneo Argentini titulu svetskog prvaka na Mundijalu u Kataru!

Posle 1:1 u regularnom delu igre, stanje se nije menjalo ni u produžecima, pa je pitanje šampiona rešeno izvođenjem jedanaestaraca.

Ekstremno dugačke sudijske nadoknade vremena učinile su da meč potraje skoro 150 minuta, a na to treba dodati i 10ak minuta dugu penal seriju.

Žoze Murinjo je večeras izgubio svoje prvo evropsko finale u karijeri, a Mendilibar je tako sebe upisao u istoriju. 

Od prvog sudijskog znaka arbitra Entoni Tejlora počelo je vrlo oštro, gladijatorski, sasvim karakteristično za večerašnje finaliste. Rodžer Ibanjez je načinio prekršaj, a na travi je ostao srpski reprezentativac Nemanja Gudelj. Vezisti je ukazana lekarska pomoć, pa se ubrzo pridigao i nastavio meč.

Prvu ozbiljnu priliku na meču propustio je tim za italijanske prestonice. Večni grad je bio spreman za erupciju oduševljenja, ali je Leonardo Spinacola šutirao pravo u golmana u situaciji jedan na jedan. Igrao se 12. minut kada je Bono izašao kao pobednik iz direktnog duela.

Španci su izgubili duel na sredini terena u 35. minutu, lopta je stigla do Đanluke Manćinija, a Italijan je istu na perfektan način prosledio u prostor iza leđa odbrambenih igrača Sevilje.

Paolo Dibala je bio najbrži, a potom je u svom maniru na rutinski način zatresao mrežu španskog tima za vođsvo Vučice.

U šestom minutu sudijske nadoknade prvog dela igre vrlo se lako mogao izmeniti rezultat na semaforu. Rakitić je snažno šutirao, ali stativa je zaustavila njegov udarac na sreću italijanskog tima.

Izabranici Žozea Murinja sačuvali su prednost i na poluvreme otišli sa minimalnih 1:0.

Roma je prvu priliku u nastavku stvorila u 67. minutu, kada je Temi Ejbraham pucao ka golu nakon odbitka, ali Bono je još jednom bio na visini zadatka.
Tejlor je pred očima više od 60 hiljada navijača dosudio kazneni udarac za Sevilju u 76. minutu. Englez je procenio da je Ibanjez na nedozvoljen način zaustavio Okamposa u šesnaestercu, ali nakon gledanja snimka promenio je početnu odluku.
Još jedna sporna situacija, ali u šesnaestercu Sevilje, viđena je samo četiri minuta kasnije. Delovalo je da je neko od odbrambenih igrača loptu dirao rukom, ali odluka je glasila – NEMA PENALA. 
Roma je samo 180 kasnije zapretila preko Belotija, ali reprezentativac Italije nije bio precizan iz izgledne pozicije.
Pobednik nije postao poznat posle regularnog dela utakmice, pa je meč nastavljen u produžecima. U prvom ‘mini poluvremenu’ ekipe su bile prilično oprezne i fokusirane prenstveno na zaštitu svog gola.
Nije se situacija značajno menjala ni u nastavku, pa je bilo kristalno jasno da će se o šampionskoj tituli odlučivati nakon penal serije. 
Smoling je u 131. minutu pogodio prečku, ali rezultat se nije promenio i sve je bilo spremno za jedanaesterce.
Lukas Okampos je vrlo smireno i lukavo prevario Patrisija i pogodio za 1:0.
Brajan Kristante je poravnao na 1:1, snažno, precizno i sigurno. 
Za novo vođstvo španskog tima pobrinuo se argentinski reprezentativac, Erik Lamela. 
Đanluka Manćini je nastavio sa tragičnim potezima i nakon autogola je propustio priliku da izjednači. Bono je odbranio penal. 
Ivan Rakitić je povisio na 3:1.
Rodžer Ibanjez je pogodio stativu i Sevilja je prišla na korak od titule. 
Gonzalo Montijel je promašio na isti način kao Ibanjez i Roma je dobila šansu da se iskupi. Ipak, Rui Patrisio je krenuo ranije i penal je ponovljen. Montijel je pogodio i doneo titulu Sevilji. 
0
0

1 Komentara

  1. Nije dosudio 2 penala za Romu, a sevilji je oprostio gomilu zutih kartona, sve vreme otvoreno sudio na štetu Rome i direktno uticao na rezultat. Ovakva kradja se ne vidja u ozbiljnim finalima

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter