0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

JOKIĆ SKROMAN PRED FINALE NBA LIGE: Nije želeo da prizna da je najbolji igrač Denvera pa poručio da nema favorita! (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.23 u 13:45

„Ovo će biti najteže utakmice u našim životima.“

Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni srpskim reprezentativcem Nikolom Jokićem sastaće se sa ekipom Majamija u finalu NBA lige, a prvi meč, biće odigran u noći između četvrtka i petka od 02.30 časova. Pred taj duel, medijima se obratio i najbolji košarkaš dosadašnjeg plej-ofa Nikola Jokić, koga su novinari prvo upitali da koju uspomenu ima na NBA finalne utakmice.

– Iskren da budem, ne znam. Ne sećam se. Možda kada je Dalas osvojio prvenstvo, Majami… Sećam se finala između Majamija i San Antonija kada je Rej Alen pogodio onaj šut. Pamtim otkako sam ja u ligi, ali ne toliko kada sam odrastao. Bilo je teško pratiti, višem sa gledao Evroligu i evropsku košarku – počeo je Jokić.

Napomenuo je srpski košarkaš da finale nije duel između Adebaja i njega, već da Denver igra protiv Majamija.

– Nije to duel između Bema i mene, igra Denver protiv Majamija. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključimo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i zato mislim da će biti interesantno.

Trener Nagetsa Majk Meloun, uporedio je Jokića sa Timom Dankanom, a jedan od novinara spomenuo je i Radivoja Koraća.

– Ne mogu to da kažem, to je na starijima ili ljudima koji ih se sećaju, koji su igrali sa njima, gledali ih. Da, Radivoje Korać je iz mojeg rodnog grada, ali ne znam da li možemo da se poredimo. U svakom slučaju, dobro pitanje, hvala.

Nikola nije želeo da kaže da je najbolji igrač svog tima, već je ostao skroman.

– Teško je reći. Nekada jesam, nekada nisam i to je u redu. Nemam problem sa tim, nemaju ni drugi. Način na koji igramo omogućava svima da se istaknu, budu najbolji igrači na utakmici, ili u nedelji… Lopta je često u mojim rukama, donosim dosta odluka, ali ne znam da li sam najbolji igrač.

U finalima nema favorita, podvukao je Nikola Jokić uz reči da će ovo biti najteže utakmice u njihovim životima.

– Ko je rekao da smo favoriti? Mediji, Las Vegas? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji. Finala je, nema favolita prema mom mišljenju – zaključio je srpski reprezentativac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter