0
ATP

Novak Djokovic waves to the fans after the match against Dusan Lajovic at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

OLIMPIJSKI KOMITET tzv. KOSOVA TRAŽI DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV NOVAKA: „On promoviše srpsku nacionalističku propagandu“!

Objavljeno: 31.05.23 u 13:50

Zaista sramotna izjava…

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, našao se u centru skandala, nakon što je njegova poruka – „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju„, obišla svet. Mnogi strani državnici osudili su ovaj potez 3. reketa sveta a sada su se oglasili i iz Olimpijskog komiteta tzv. Kosova.

Novak Đoković je još jednom promovisao srpsku nacionalističku propagandu i koristio je sport kao platformu da to uradi. Njegove naknadne izjave na konferenciji bez trunke žaljenja direktno utiču na povećanje tenzije i nasilja između dve zemlje – napisao je predsednik OK tzv Kosova, Ismet Krasnići, i pozvao Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da pokrene disciplinski postupak i kazni osvajača 22 Grend slema.

 

 

MOK se još nije oglašavao povodom ovog događaja a ostaje nam da vidimo, kako će se sve odvijati. Za to vreme, Novak Đoković danas igra meč drugog kola Rolan Garosa protiv Martona Fučoviča a njihov meč bi trebao da počne oko 20 časova i 30 minuta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter