AdmiralBet ABA Liga

Djordjije Pavicevic (L) and Ostoja Mijailovic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Mornar Bar at Aleksandar Nikolic hall on January 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OGLASIO SE PREDSEDNIK ABA LIGE NAKON ZVEZDINOG SAOPŠTENJA: „Nadam se da će sezona biti privedena kraju, možemo kao Evroliga!“

Objavljeno: 31.05.23 u 19:13

„Iz raznoraznih razloga do pomenutog sastanka nije došlo.“

Aktuelni predsedavajući AdmiralBet ABA lige Đorđije Pavićević, oglasio se nakon saopštenja KLS Superlige Srbije i Crvene zvezde, posle kojih je jasno da će finale regionalnog takmičenja čekati završetak domaćeg prvenstva naše zemlje. On je u razgovoru za Sportklub istakao da je sa mnogo entuzijazma preuzeo ulogu predsednika ABA lige i da je želeo da se ona dovede na nivo najboljih evropskih takmičenja.

Ipak, iz raznih razloga nije došlo do sastanka klubova, a Pavićević se nada da će sezona biti privedena kraju.

– Sa mnogo entuzijazma sam preuzeo ulogu predsednika ABA lige u sezoni koja se polako bliži kraju. Imao sam veliku želju, volju i energiju da ligu i takmičenje dovedemo na nivo kakav je u svim evropskim takmičenjima, uključujući i Evroligu. Pre početka plej-ofa nastojao sam da održim sastanak ili Skupštinu sa svim klubovima, ali – rekao je Pavićević i dodao:

– Ali, iz raznoraznih razloga do pomenutog sastanka nije došlo, usledila su odlaganja utakmica i sada se nalazimo tu gde se nalazimo. Meni mandat ističe u junu, a u ovom momentu jedino mogu da se nadam i verujem da će sezona biti privedena kraju, a da će biti izvučene pouke za period koji sledi, jer ABA liga može da bude organizovana kao i sve ostale evropske lige, kao i najprestižnije takmičenje, Evroliga.