1
AdmiralBet ABA Liga

Danilo Andjusic Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ODLAGANJE FINALA ABA LIGE KORISNO I PARTIZANU I ZVEZDI: Ovo su razlozi zbog kojih večiti mogu da budu srećni!

Objavljeno: 31.05.23 u 19:35

I jedan i drugi tim imaju svoje razloge.

Nakon saopštenja AdmiralBet KLS Superlige Srbije i Crvene zvezde, jasno je da će se završnica domaćeg prvenstva igrati pre finala AdmiralBet ABA lige. Crveno-beli će finale Superlige Srbije završiti najranije 13. a najkasnije 18. juna, što bi značilo da borba za trofej regionalnog prvaka počinje nekoliko dana posle toga.

Da bi do toga stigli, košarkaši Partizana moraju da savladaju ekipu Cedevita Olimpije, u majstorici koja je na programu 6. juna u Štark areni.

Ako bi crno-beli slavili, nema sumnje da bi im dobro došla pauza, kako bi se regenerisali i na najbolji mogući način spremili finalnu seriju. Svedoci smo da je igra crno-belih znatno slabija nego u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Reala, ali i u periodu pre toga, pa je ovo idealna prilika da se podignu, naravno pod uslovom da slave protiv slovenačke ekipe u polufinalu.

from left Luca Vildoza, Mathias Lessort, Yam Madar and Luka Mitrovic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sa druge strane, crveno-beli će imati priliku da uđu u određeni takmičarski ritam, obzirom da su poslednji meč odigrali 23. maja. Najmanje dva meča, mogla bi da uvedu tim Duška Ivanovića u izazove koji im predstoje.

Dobra stvar za Partizan je i što mogu da se nadaju potencijalnom povratku Alekse Avramovića. Detalji o njegovoj povredi nisu poznati, ali bi navodno on uskoro trebao da ima generalnu kontrolu, nakon čega će biti poznato može li da krene sa radom sa loptom.

Nema sumnje da je bek crno-belih u dobroj fizičkoj formi, u kakvoj je bio i nakon prethodne povrede, jer se na teren vratio u sjajnom stanju. Ipak, pošto je u pitanju nezgodna povreda šake, ništa ne treba prepustiti slučaju, pa ćemo sve detalje zasigurno saznati uskoro.

6
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter