0
Evroliga

KK Partizan and KK Crvena Zvezda ilustracija illustration during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NAJBOLJE KOŠARKAŠKE LIGE: Španci prvi, evo gde je Srbija!

Objavljeno: 31.05.23 u 13:20

Srbija je ostala na istoj poziciji kao i prošle godine

Ugledan košarkaški sajt „BasketNews“ izbacio je listu najboljih evropskih liga ove sezone. Lista je napravljena u odnosu na rezultete klubova u najjačim evropskim takmičenjima poput: Evrolige, Evrokupa i FIBA Lige šampiona.

Bez ikakve sumnje, na prvom mestu se našla Španija. Španci su zaista pokazali neverovatnu dominaciju u poslednjih nekoliko godina, s obzirom da je reprezentacija aktuelni Evropski i Svetski šampion, dok su ovogodišnji šampioni Evrolige i Evrokupa ekipe Real Madrida i Gran Kanarije.

Iza njih našle su se: Turska, Francuska, Izrael i Grčka, koja kompletira Top 5. Srbija se nalazi na solidnom 9. mestu, imajući u vidu da smo imali samo dva predstavnika, Partizan i Crvenu zvezdu. „Crno-beli“ su prošli u Top 8 fazu sa 6. mesta, čime su doneli 5 bodova a „crveno-beli“ su bili 10. što nam je donelo 3. To znači da je Srbija imala ukupno 8 poena.

 

 

Ispred nas nalaze se još: Nemačka, Italija i Litvanija.

Ovako je izgledao kriterijum:

Evroliga

1. mesto – 10 poena

2. – 4. mesta – 7 poena

5. – 8. mesta – 5 poena

9. – 12. mesta – 3 poena

13. – 15. mesta – 2 poena

16. – 18. mesta – 1 poen

Evropkup i FIBA Liga šampiona

1. mesto – 5 poena

2. – 4. mesta – 4 poena

5. – 8. mesta – 3 poena

9. – 16. mesta – 2 poena

FIBA Evrokup:

1. mesto – 1 poen

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter