0
Evropske lige

Dusan Tadic FSS dodela priznanja zlatna lopta Fudbalski Savez Srbije 23.12.2021. Srbija, Beograd (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

DUŠAN TADIĆ PONOVO NAJKORISNIJI IGRAČ HOLANDSKE LIGE: Srbin blistao u dresu Ajaksa i zasluženo poneo laskavo priznanje! (FOTO)

Objavljeno: 31.05.23 u 20:15

U Holandiji ništa nije sigurno, sem osvajača ovog priznanja.

Srpski reprezentativac i fudbaler Ajaksa Dušan Tadić, još jednom je proglašen za najkorisnijeg igrača Eredivizije, saopštio je na sajtu njegov klub.

Ovo je čak peti put u nizu da Tadić dobija priznanje za najboljeg igrača holandskog šampionata, a ove sezone postigao je 11 golova i upisao 18 asistencija. Ono što je još zanimljivije je to da je Tadić u Ajaks stigao 2018.godine i od tada je svake sezone proglašavan za najkorisnijeg igrača Eredivizije.

Ajaks je ovu sezonu završio na trećoj poziciji, pa na jesen neće igrati Ligu šampiona. Ipak, imaće Kopljanici priliku da se domognu evropskog takmičenja, jer će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Što se tiče sveukupne statistike, Dušan Tadić je od dolaska u Ajaks upisao 241 nastup gde je zabeležio čak 105 golova i 112 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter