0
ATP

Miomir Kecmanovic of Serbia celebrates after winning match against Andreja Petrovic of Norway during the 2023 Davis Cup Qualifier match between Norway and Serbia at Oslo Tennisarena, on February 03, 2023 in Oslo, Norway. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TEŽAK PORAZ ZA KECMANOVIĆA: Italijan preokrenuo 2:0, slavio posle više od pet sati igre i čak 3 tajbrejka!

Objavljeno: 30.05.23 u 16:50

Nije imao ni sreće.

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Italijana Andree Vavasorija sa 3:2 (5:7, 2:6, 7:6, 7:6, 7:6) i to nakon 5 sati i deset minuta igre. Uprkos prednosti od 2:0, srpski teniser nije uspeo da meč privede na kraju, a može se zaključiti da je u pojedinim momentima nedostajalo i sreće.

Kecmanović je prvi set prelomio u 11. gemu, kada je napravio prvi brejk na meču, a potom je osvojio i set. Srbin je u drugom setu bio znatno bolji, posle brejka na startu, napravio je jedan na kraju za 6:2 i vođstvo od 2:0.

Daleko od toga da se Kecmanović opustio, znao je da ga čeka težak meč do kraja, a Italijan je zaigrao bolje u trećem setu. Gledali smo neverovatnu borbu, po 2 brejka na obe strane, a potom i taj-brejk. U njemu se bolje snašao italijanski teniser, uprkos tome što je Kecmanović imao 4 meč lopte, pa je tako reziltat bio 2:1 u setovima.

Kao i u trećem, gledali smo izjednačen četvrti, a kasnije i peti set. Sličan scenario, po dva brejka na obe strane i na kraju taj-brejk, koji je ovaj put Italijan dobio sa 7:3 i tako izjednačio na 2:2 u setovima.

Poslednji i odlučujući set, Kecmanović je počeo dobro, jer je u prvom gemu oduzeo servis protivniku u tako poveo sa 0:2. Držao je srpski teniser prednost do 10. gema, kada je nakon što je propsutio još jednu meč loptu na 4:5, Vavasori uspeo da napravi brejk za 5:5.

Zatim je Italijan poveo sa 6:5, Kecmanović je servirao za opstanak u meču i uspeo je da spasi jednu meč loptu, a potom i da meč uvede u treći taj-brejk. Maratonsku borbu smo gledali zaista, a na kraju je slavio Vavasori sa 11:9 za plasman u drugo kolo Rolan Garosa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter