0
Evropske lige

FOTO: Juventus FC

KRAJ PRIČE O JUVENTUSU: Italijani zvanično zatvorili slučaj o Staroj dami, ovo je epilog!

Objavljeno: 30.05.23 u 17:33

Nekako je bilo očekivano posle svega

Italijanska fudbalska federacija zvanično je kaznila Juventus sa 718.000 evra, a klub je odlučio da ne uloži žalbu na tu odluku.

Ovo je presuda protiv Stare dame i njenih bivših direktora koja je doneta usled prevare sa platama igrača tokom pandemije koronavirusa.

Jedini bivši direktor koji nije pristao na sporazum o priznanju krivice je bivši predsednik Juventusa Andrea Anjeli, i pred sud će izaći 15. juna.

Na početku pandemije, Juventus je prijavo da su 23 igrača pristala na smanjenje plate u periodu od četiri meseca kako bi pomogli klubu. Tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomesečne plate.

Juventus kome je već oduzeto deset bodova po jednom pravnom postupku rizikovao je da ovim dobije još jednu takvu kaznu, ali je to na kraju izbegnuto.

Ovom odlukom Juventus ostaje na sedmom mestu i sa šansama da se kvalifikuje za Evropu. Ipak, UEFA razmatra opciju da isključi slavni klub iz svojih takmičenja naredne sezone zbog mnogih pravnih problema.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter