0
Fudbal

goalkeeper Milan Borjan Kup Srbije, Crvena Zvezda - Cukaricki, finale Srbija 17.5.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

CRVENO-BELI SAZNALI NAJNOVIJE INFORMACIJE: Poznato u kom je Zvezda šeširu pred žreb za Ligu šampiona!

Objavljeno: 30.05.23 u 14:12

Velika vest za srpski fudbal.

Fudbaleri Crvene zvezde će od septembra učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona, a ono što je već danas poznato, to je da će naš klub biti smešten u treći šešir.

Iako se još uvek, naravno, ne zna koja 32 kluba će igrati u Ligi šampiona od jeseni, s obzirom da nas čekaju kvalifikacije tokom leta, Zvezda je prva obezbedila učešće u grupnoj fazi. U međuvremenu, isto je pošlo za nogom: Mančester Sitiju, Arsenalu, Mančester Junajtedu, Njukaslu (Engleska), Barseloni, Atletiko Madridu, Real Sosijedadu (Španija), Napoliju, Laciju, Interu, Milanu (Italija), Bajern Minhenu, Borusiji Dortmund, RB Lajpcigu, Union Berlinu (Nemačka), PSŽ-u, Lansu (Francuska), Benfici, Portu (Portugal), Fejnordu (Holandija), Salcburgu (Austrija), Seltiku (Škotska) i Šahtjoru (Ukrajina).

Čeka se još osvajač Lige Evrope, u čijem finalu će se sastati Roma i Sevilja, dok će se preostalih šest učesnika saznati kroz kvalifikacije.

Ono što je bilo ključno da se Zvezda nađe u trećem šeširu je da Real Sosijedad uspe da obezbedi Ligu šampiona, što je klubu iz Španije pošlo za nogom, čime je Viljareal izgubio šansu za to. Još uvek postoje različite kalkulacije kada je reč o prvom i drugom šeširu, u zavisnosti od osvajača Lige Evrope, ali ono što je sigurno je da će Zvezda koja se trenutno nalazi na 42. mestu kada je reč o UEFA ranking listi, smeštena u treći.

Žreb će biti održan u poslednjoj nedelji avgusta, a naš klub ima priliku da se do tada predvođen novim trenerom Barakom Baharom dobro spremi za sve izazove koji nas očekuju.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter