0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: twitter/@ABA_League

CEDEVITA NADIGRALA PARTIZAN: „Crno-beli“ u Beogradu traže kartu za finale ABA lige!

Objavljeno: 30.05.23 u 19:59

Odlično šutersko veče slovenačke ekipe

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevite 83:95 u okviru drugog meča polufinalne serije ABA lige. Majstorica će odlučiti ko ide na megdan Zvezdi u finale a domaćin je srpski tim.

Bolje je u meč ušla domaća ekipa koja je uspela da veže čak šest poena i time prilično iznenadi crno-bele.

Partizan se najviše vratio šutevima za tri poena, pre svih Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija, a par poena uspeva da postigne i Alen Smailagić.

Do kraja prve deonice Cedevita je ušla u sjajan ritam i trojke Jeremića i Ferela, kao i odlične akcije omogućile su im da na prvu manju pazuzu odu sa prednošću. A trojku sa pola terena postiže Dante Egzum.

 

 

Odlična reakcija tima Željka Obradovića iz svlačionice, pre svih Pantera i Egzuma koji uspevaju da na startu druge deonice režiraju preokret.

Znala je kako da spremi odgovor Cedevita Olimpija, pa Jogi Ferel uspeva da napravi niv preokret rezultata za minimalnu prednost domaćina na ovom meču.

Do kraja poluvremena dosta bolje su odigrali domaćini koji zasluženo vode 51:41.

 

FOTO: twitter/@ABA_League

 

Odlično otvaranje drugog dela igre „crno-belih„. Trojku je pogodio Madar a onda Panter dva puta polaže loptu u koš slovenačke ekipe i Partizan dolazi na posed zaostatka, 53:50.

Ne uspevaju izabranici Željko Obradovića nikako da dođu do izjednačenja. Cedevita ima odgovor na svaki koš srpske ekipe a nakon trojke Mulalića uz faul, tim iz Ljubljane je stigao do maksimalnih +14, 73:59.

 

 

Rebec pogađa trojku na startu poslednje četvrtine za povratak na +13 a potom Matijas Lesor dobija nesportsku grešku i to njegova 4. lična. Nakon njega, tehničku zbog prigovora zaradio je i kapiten, Kevin Panter. Na sreću Partizana, Mulalić je promašio 3 od 4 penala a Jam Madar trojkom vraća neku nadu svom timu da može do preokreta u zadnja tri minuta.

Jogi Ferel pogodio je ogromnu trojku i time prelomio utakmicu. Upravo je Amerikanac bio najbolji u domaćem sastavu sa 21 poenom, 8 skokova i 7 asistencija a pratio ga je Zoran Dragić sa 12 poena.

U ekipi Partizana, najbolji je bio Kevin Panter sa 24 poena i 8 skokova, Egzum je dodao 16 a Naneli 14.

 

 

VESTI O PARTIZANU:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter