0
ATP

Foto: Starsport

VILANDER VERUJE DA NOVAK MOŽE DO TITULE NA RG: „Izgleda mlado i sveže, može da igra do 40. godine“!

Objavljeno: 29.05.23 u 13:24

Šveđanin priželjkuje njihov duel u polufinalu

Nekadašnji švedski teniser i svetski broj 1, Mats Vilander, govorio je uoči ovogodišnjeg Rolan Garosa. On je prokomentarisao mogući duel između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa u polufinalu.

Vilander je istakao da, kada je Alkaras na najvišem mogućem nivou, skoro je nemoguće pobediti ga. Ipak, ako neko može da natera mladog Španca da posumnja u nepobedivost, to je definitvno Đoković.

Mislim da je, kada Alkaraz igra svoj najbolji tenis, preteško igrati protiv njega. Morate da ga naterate na greške i mislim da je Novak jedan od tih momaka koji mogu da ga nateraju da posumnja u svoju igru, da krene da greši. To je baš retko kada igra protiv nekog drugog. Đoković će imati pet mečeva pre nego što nabasa na Alkaraza, to je sasvim dovoljno treninga – rekao je Vilander.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

On je istakao da fanovi širom sveta ne smeju da zanemare činjenicu da je Novak ipak 36-godišnjak dok Karlitos ima samo 20 godina.

Da, jeste nezgodno jer možete biti oduvani od strane Alkaraza, on je postao ime ove igre, a eventualni meč će biti čoveka od 36 godina protiv mladića od 20 godina. Uzima se to u obzir, ali u mojim očima, Novak je i dalje favorit. Kada pričate sa Đokovićem, možete videti njegovu prizemnost ovih dana. Mislim da je to jedan od glavnih razloga zašto nastavlja u ovom ritmu, gleda sve od dana do dana. Može da igra i kada napuni 40 godina, izgleda mlado i sveže – naglašava Vilander.

Đoković na staru turnira igra protiv Aleksandra Kovačevića.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter