0
Domaći fudbal

Luka Stojanovic Super liga Srbije superliga Cukaricki - Vojvodina October 19. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

STOJANOVIĆ SUMIRAO SEZONU ’BRĐANA’: ‘Zaista istorijski rezultat!’

Objavljeno: 29.05.23 u 17:05

Fantastičan učinak.

Fudbaleri Čukaričkog su juče završili jednu odličnu sezonu pobedom nad Radničkim 1923 iz Kragujevca u poslednjem kolu Mozzart Bet Superlige Srbije rezultatom 2:1. Tim sa Banovog brda na trećoj poziciji, a ona vodi u plejof Lige Evrope, u najgorem slučaju grupna faza Lige Konferecnija.

Dvostruki strelac na jučerašnjem susretu bio je Luka Stojanović, a on je između ostalog dao svoj sud ovo sezoni I naveo da su najbolji mogući način završili sezonu.

-Na najbolji mogući način smo završili sezonu, pobedom protiv Radničkog, u vrlo zanimljivoj utakmici. Prijalo mi je da budem u startnoj postavi, od prvog minuta je sve išlo „od noge“, zaista sam se dobro osećao na terenu. Postigao sam i dva pogotka u kratkom vremenskom intervalu, ali dešavalo mi se to i ranije, pa i da dam dva gola u prvih osam minuta utakmice. – započeo je.

Istakao je da je ovo istorisjki rezultat.

– Ne može ova sezona da se poredi sa prethodnima. Ovo je zaista istorijski rezultat, koji nas je odveo u grupnu fazu Lige Evrope ili Lige konferencije, videćemo već posle kvalifikacija. Na kraju, smatram da smo zasluženo na mestu na kojem smo završili sezonu, Zvezda je bila dominantna, TSC je bio izvanredan, mi smo odigrali fantastičan prolećni deo sezone. Partizan i Vojvodina su imali mnogo više uspona i padova. Opet, to su velika imena srpskog fudbala, siguran sam da mogu da se kroz kvalifikacije domognu grupne faze Lige konferencije. Velika stvar za Srbiju bi bila da ima četiri, možda i svih pet predstavnika u grupnim fazama. – nastavio je Stojanović.

Dodao je da je iskustvo igranja u Evropi od neprocenjivog značaja.

– Iskustvo igranja u Evropi je od neprocenjivog značaja. Jednostavno, klub će dodatno da raste, svima će nam značiti kad vidimo kako funkcionišu ostale ekipe izvan naše zemlje, da vidimo i njihov odnos, profesionalizam, da pokupimo dosta dobrih stvari. – kazao je.

Raduje ga činjenica da je omladinska škola Čukaričkog je od preoznatiljivih u Evropi.

– Omladinska škola Čukaričkog! Klub je postao po tome prepoznatljiv u evropskim okvirima, svaki mladi igrač u Srbiji želi da dođe baš na Banovo brdo, svestan je da će ovde najpre dobiti šansu u prvom timu i prethodno se pravilno razvijati kroz omladinsku konkurenciju. – naveo je igrač ‘brđana

Dotakao se i utakmica protiv Zvezde i pogodaka koji su postigli Docić i on.

– Zaista smo obojica postizali sjajne golove na Marakani. Lično, Docićev gol za mene nije iznenađenje, već je pogađao iz kornera, a protiv Crvene zvezde je to učinio u najboljem mogućem trenutku. Teško mi je da poredim naša dva gola, ako ništa drugo, ne znam da li je neki igrač na tom stadionu pogodio sa više od pola terena. Eto, neka proba neko na taj način, ili iz kornera, pa možda uspe ponovo. Verujem da je to jedan u milion slučajeva, a nama se posrećilo. – zaključio je Luka Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter