0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

MILIJAŠ O SVOM ODLASKU IZ ZVEZDE: ’Trenutak je da se osmaostalim!’

Objavljeno: 29.05.23 u 16:20

Legenda ’crno-belih’ govorio o svojoj budućnosti.

Tim iz Ljutice Bogdana je napravio fantastične rezultate ove sezone pod patronatom Miloša Milojevića i njegovih saradnika. Overena je titula prvaka države još u prvom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije, a pre par dana je savladan Čukarički u finalu Kupa i treću godinu za redom su fudbaleri Zvezde osvojili duplu krunu.

Juče je i zvanično završeno ovogodišnje izdanje domaćeg šampionata, a Zvezda je na radost navijača, obezbedila grupnu fazu Lige šampiona od jeseni. ’Crvenobeli’ su u poslednjem kolu remizirali sa Novim Pazarom 2:2, ali je rezultat u drugom planu, pošto je ubrzo nakon poslednjeh sudijskog zvižduka usledila žurka i dodela pehara.

Klupu Crvene zvezde je napustio trener Miloš Milojević, a na njegovo mesto je došao Bakar Bahar, koji je danas već predstavljen na konferenciji za štampu. Pored Milojevića, klupu je napustio i Nenad Milijaš. On je za MaxBet Sport rekao da je ovo samo privremeno i da želi nove izazove.

– Prelomio sam i otišao u klub sa stavom da odlazim na kraju sezone. Kada su čuli moj jasan plan, rekli su da još razmislim. Jesam deo Zvezde na koju gledam, kao porodicu, ali želim nove izazove. Ovo je samo privremeno, ali ostajem da navijam i verujem da ćemo jednog dana ponovo ruku pod ruku. – započeo je.

Ovo je njegov treći odlazak iz Zvezde i dodao je da su emocije uvek prisutne.

– Uvek su prisutne emocije. Tako je bilo pred selidbu u Englesku i Tursku. Ovog puta druga uloga, a ista draž da budemo najbolji. Trofeji su dokaz i sledi nastavak dominacije. – U sva tri stručna štaba sam imao ulogu. Kod Miloja su bili počeci, a sa Dekijem je bio bratski odnos. Otvorena priča, po neki savet, kada se lomi. Sa Milošem sam se dodatno unapredio i pokazao da vidim fudbal, da mogu u datom trenutku da dobro procenim izmene. – nastavio je legendarni fudbaler Zvezde.

Istakao je da želi da pokuša kao šef I da ima pozive iz klubova.

– Hoću da pokušam, kao šef. Ambicije su realne, trenutak je da se osamostalim, pa šta bude. Mora da se krene i gradi sopstveni put. – Imam pozive iz klubova. Treba sve izmeriti više puta, ponekad i rizikovati. Moj prijatelj Saša Ilić je imao hrabrosti da posle Čukaričkog ode u Cska iz Sofije. Ide mu dobro, a lično sam verovao da će uspeti. – naveo je.

Na kraju je otkrio koju ligu najviše prati I kakav fudbal voli.

– Posebno Premijer ligu. Bio sam deo nje, volim takav ritam, pune tribine i neizvesnost do samog kraja. – zaključio je Milijaš.

 

 

 

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter