0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: twitter/@ABA_League

PARTIZAN BOLJI OD CEDEVITE: „Crno-beli“ na pobedu od finala ABA lige!

Objavljeno: 28.05.23 u 21:50

Sada je pritisak na Slovencima

Košarkaši Partizana savladali su Cedevitu 85:70 u okviru prvog meča polufinala ABA lige. Neverovatan je podatak da su igrači Cedevite upisali čak 27 ofanzivnih skokova naspram svega 7 Partizana ali ni to nije moglo da nadomesti skandalozno šutersko veče gostiju, koji su šutirali 8/38 iza linije 6,75.

Zmajevi“ su nešto bolje ušli u meč i stigli do prednosti, 2:6. Nakon serije promašaja sa obe strane, Partizan pravi seriju 9:0 i dolazi do +5. Jogi Ferel je uspeo, na kratko, da prekine crni niz svog tima, nakon lepog pogotka uz faul. Ipak, Egzum i Smailagić postižu svoje prve poene i srpski tim ide na +10, 18:8.

U prvoj četvrtini, obe ekipe su šutirale dosta loše. Partizan 5/14, dok je Cedevita na svega 3/19 i 0/9 za tri.

 

 

Odlična odbrana izabranika Željka Obradovića i to se odma odražava na rezultat. Nakon trojke Papapetrua, domači tim ima velikih +13, 30:17. Potom sjajni Džejms Naneli pogađa trojku uz faul na oduševljenje 15.000 Grobara i to je 37:22.

Ispucavaju se u ovim trenucima izabranici Mirsada Alilovića. Trojke gađaju užasno 2/16 a na liniju penala išli su samo 8 puta. Partizan to koristi, forsira igru u reketu i to im se isplatilo sa 20 penala, od kojih su pogodili solidnih 15.

Nakon pogođenih bacanja Murića, novu trojku za svoj 16. poen pogađa Naneli a nakon toga polaganje i Madara za najveću prednost do sada, 42:24. Alen Omić postiže lake poene nakon skoka u napadu i stavlja tačku na prvo poluvreme.

 

 

Muče se „crno-beli“ u napadu u trećoj četvrtini ali Lesor, Naneli i Panter „izmišljaju“ poene i srpski tim održava komotnu prednost, 51:36. Pogađa Ferel dalekometnu trojku ali Trifunović odgovara na drugoj strani.

Dante Egzum je eksplodirao na kraju treće četvrtine. Ušao je kroz sredinu u srce reketa Cedevite i potom atraktivno zakucao, 60:42.

 

 

Nakon tehničke Matic Rebec je isključen a Jam Madar je bio siguran na linije penala. Nakon toga, važnu trojku pogađa Uroš Trifunović, svoju drugu, 68:52. Jeremić pogađa trojku za goste da bi Anđušić vratio i upisao tako svoju prvu trojku i 7. poen.

Do kraja meča, Partizan je priveo posao kraju i zasluženo stigao do prednosti u seriji. Najefikasniji je bio Naneli sa 18 poena a pratili su ga Madar sa 13, Egzum 11 i Trifunović 10 poena.

Na drugoj strani, Jogi Ferel je imao 13 poena, 5 skoka i 5 asistencija. Sledeći meč igra se u Ljubljani u utorak od 18 časova.

VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter