0
Tenis

FOTO: WTA

INCIDENT NA ROLAN GAROSU: Ukrajinka odbila da pruži ruku, publika reagovala! (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.23 u 14:49

Ovakvim stvarima nije mesto u sportu.

Arina Sabalenka, trenutno druga teniserka sveta, rodim iz Belorusije, ostala je u šoku, kada je ukrajinka Marta Kostjuk odbila da joj pruži ruku. Ukrajinka je zbog toga dobila veliki broj zvižduka od strane prisutne publike. Nakon meča vidno iznenađena bila je i sama Sabalenka:

„Nisam mogla da razumem šta se dešava. Svi znamo da ukrajinske devojke neće da se rukuju sa nama, to nije iznenađenje, ali izgleda da je publika bila iznenađena. Videli su to kao nepoštovanje igrača, zato su joj zviždali. Isprva, mislila sam da meni zvižde, Bila sam zbunjena. Zato sam razgovorala sa svojim timom. Šta da radim? Kada sam shvatila, bilo mi je žao. Da, i zbog toga, ali i zbog toga što je prvi meč. Druga stvar, igrate protiv Ukrajinke i nikada ne znate šta će se desiti. Ne znate kako će ljudi reagovati, da li će vas podržavati ili ne. Brinula sam da će publika biti protiv mene, a ne volim da igram u tim okolnostima. Početak je bio pun emocija, ali onda sam se posvetila tenisu i fokusirala da pobedim“ – rekla je beloruska teniserka.

Pretpostavlja se da iza svega stoji politička konotacija.

1
14

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter