0
Košarka

Achille Polonara Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POLONARA OTKRIO DA JE BIO NA KORAK OD ZVEZDE: „Sa Ivanovićem sam bio najbolji u karijeri, ali…“

Objavljeno: 27.05.23 u 10:12

Na kraju je završio u Kaunasu.

Možda bi sezona Crvene zvezde u Evroligi bila drugačija da srpski tim nije dobio zabranu registrovanja igrača, jer je pored Fakunda Kampaca, koji je već tada potpisao ugovor sa crveno-belima, još jedan transfer bio dogovoren. Akile Polonara je trebao da obuče dres beogradskog tima, ali je zbog svega otišao u Žalgiris.

O tome je ranije govorio predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, a sada je sve potvrdio i sam italijanski košarkaš.

– Bilo je veoma veliko interesovanje Zvezde. Sa moje strane, ja sam uzeo to u obzir i zbog toga što sam već radio sa Ivanovićem u Baskoniji i bilo mi je jako dobro s njim. Postojalo je veliko interesovanje obe strane. Ali kada se desilo to sa Kampacom, kada je Zvezda dobila zabranu registracije, sve se završilo. Ali da, bilo je veoma blizu – istakao je Polonara.

Potom je govorio i o trenerima koji su najviše uticali na njegovu karijeru, među kojima se našao i aktuelni šef struke Crvene zvezde Duško Ivanović.

– Prvi je Đanmarko Poceko kog smatram starijim bratom, i u smislu trenera i igrača i u smislu čoveka. Drugi je Duško Ivanović. On je trener sa kojim sam imao najbolju sezonu u karijeri. Ulio mi je samopouzdanje. Te godine sam bio i igrač sa najviše minuta u EL, terao me je da igram i kada nisam zaslužio. Imao sam i druge trenere, ali ovo su prva dva koja mi padaju na pamet – zaključio je Polonara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter