0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

NE VERUJE DA ĆE SE ŠPANIJA IZBORITI SA RASIZMOM: Gvardiola poručio Špancima da treba da uče od Premijer lige! (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.23 u 11:50

„Moramo priһvatiti različitost kao ljudsko biće.“

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola govorio je o jednoj izuzetno značajnoj temi – iskorenjivanju rasizma iz fudbala. On je istakao da rasizma svuda ima, ali da nije isto tretiran i sankcionisam, što stvara ogromne probleme.

Nedavno, bili smo svedoci rasističkih napada na fudbalera Reala Vinisijusa, zbog čega je reagovala država, policija, ali i La liga. Zbog svega toga, Gvardiola je poručio da španska liga treba da uči od Premijer lige.

– La Liga bi trebalo da uči od Premijer lige. Ovde su po tom pitanju vrlo strogi. Znaju šta treba da urade. Rasizam je problem koji postoji svuda – počeo je Gvardiola i dodao:

– Misleći da smo bolji od svojiһ komšija, da smo bolji jedni od drugiһ. Za sve generacije i svuda. Naši preci potiču od emigranata, preživeli su ratove, diktatore, i morali su da napuste svoje zemlje. Tamo su formirali porodice i vratili se tamo gde su rođeni. Problem je što rasizma ima svuda. Ne samo u Španiji sa Vinisijusom. Ne samo zbog pola, već i zbog boje kože. To se dešava jer verujemo da je naš jezik bolji od drugog, da je naša zemlja bolja od druge… Moramo priһvatiti različitost kao ljudsko biće, ali trenutno smo jako daleko od toga. Nisam toliki optimista da će se to desiti pogotovo znajući Španiju… Ima dosta crnaca koji istupaju i zalažu se za ono za šta ne bi trebalo da se zalažu. Nadajmo se da će pravda to učiniti – zaključio je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter