0
Košarka

Nikola Jokic Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„KOD JOKIĆA VIDITE SVE, ON JE NAJBOLJI CENTAR“: Legenda NBA lige otkrila zašto Embid nije na nivou Džokera!

Objavljeno: 27.05.23 u 09:46

„Jokić je najbolji i to je dokazao.“

Dobio je Džoel Embid ovogodišnje priznanje za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali je u plej-ofu potpuno nestao. Sa druge strane, mnogi su smatrali da je Nikola Jokić zaslužio tu nagradu po treći put uzastopno, dok je u nastavku sezone to i potvrdio, pa je za legendarnog košarkaša, a sada NBA analitičara Šekila O’Nila dilema oko najbljeg centra otklonjena.

Jokić je najbolji centar. Promenio je košarku, ali mislim da igra poput igrača novog talasa, onako kako bi trebalo da igra. Pre pet godina svi centri su samo bili skok šuteri, Jokić je najbolji i to je dokazao. I dalje je tu. Jer, slušajte, bilo je mnogo onih koji su bili MVP pre mene, ali nema šanse da su bili bolji od mene. Neki su dobili tri puta tu MVP nagradu, ja sam dobio jednu i Kobi Brajant je dobio jednu, hoćete li onda da kažete da su ti igrači bolji od mene i Kobija? Sumnjam u to. U stvari, znam da nisu – počeo je O’Nil.

Prema O’Nilovim rečima, Nikola je definicija modernog centra, ali modernog centra koji može sve da radi, za šta ga je upravo uporedio sa Embidom.

– Embid je MVP, ali u ovom plej-of mečevima, sve najbolje scene koje smo od njega videli bili su skok šutevi. To je definicija šta bi centar novog doba trebalo da radi. Gledam ga i to nije u stilu, trojka, trojka, trojka, pik end pop. Džoker? Vidite sve kod njega.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter