0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ: ‘Nije tajna da želim da oborim što više rekorda! Ipak stvari su drugačije nego pre 10 godina!’

Objavljeno: 27.05.23 u 18:50

Veliki izazov za legendarnog Srbina!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, u ponedeljak počinje pohod na 23. grend slem titulu u karijeri. Novak će pokušati da osvoji treći trofej na Rolan Garosu i vrati se na prvo mesto ATP liste.

Prva prepreka do pehara na Otvorenom prvenstvu Francuske je američki teniser srpskog porekla, Aleksandar Kovačević.

-Lepo je biti ponovo tu, svaki grend slem uzimam kao poklon u ovim godinama. Grend slemovi su kao drugačiji sport, uvek sam motivisaniji i samouvereniji zbog prethodnih uspeha. Ne bih da pričam o nekim kasnijim rundama i igračima sa kojima bih se sastao, samo o sledećim rivalima. Aleks Kovačević je momak sa srpskim korenima, trenirao sam sa njim, veoma je fin. Ne želim da omalovažim nikoga, idem korak po korak, pa da vidimo dokle ćemo dogurati. Nije tajna da želim da uzmem što više rekorda. Ipak, stvari su drugačije nego pre 10 godina, telo drugačije odgovara. Sve podređujem grend slemovima, zasad nemam fizičkih problema, želim da budem spreman kada dolazim ovde. Povredio sam se na turniru u Adelajdu, pa sam morao sa povredom da igram kroz čitav Australijan Open, bilo je sjajno osvojiti tu titulu. Ponovo moram da budem spreman za takvu situaciju, one sada sada događaju češće – poručio je Đoković.

Srpski as je 2016. i 2021. dizao trofej u francuskoj prestonici. 

Nadal koji ne igra ovde je veliki gubitak za tenis i sport, najuspešniji je na ovom turniru, ali otvara situaciju za nekog od nas da uzme titulu. Tu je Alkaraz je verovatno najveći favorit na turniru, Cicipas, Medvedev, Rune, Rud, ali i Zverev koji zna da bude opasan na velikim turnirima. Sve je otvoreno, nadam se da ću uspeti da pobedim.

Đoković smatra da mladi igrači pružaju sve bolje partije.

-Pomenuo sam neke ljude, ali nisam Janika Sinera, koji je takođe jedan od lidera nove generacije, uključujući Runea i Alkaraza. Imaju oni već neke epske okršaje, potrebno je tenisu novo rivalstvo. Rune je igrač koji zaslužuje ovo, jedan je od najboljih na svetu. Njegov tenis i kvalitet je sve veći, to je nešto što potvrđuje koliko je dobar. Izgubio sam oba meča od njega, pa i od Alkaraza, obojica su me zadivili koliko podnose pritisak. Veoma su zreli za svoje godine, Alkaraza trenira Ferero koji je bio najbolji na svetu, veoma jasno rade i ozbiljno. Njihova saradnja otkad je imao 15 godina ima veliki uticaj na to jer imate nekog ko može da vas uvede u svet tenisa na najbolji mogući način. Rune isto ima Muratoglua, bitna je ta osoba na koju možete da se oslonite, da vam bude inspiracija, neko ko je bio u vašim cipelama. Sve je to bitno za mladog igrača – poručio je legendarni teniser.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter