0
Fudbal

FOTO: FSS

SRBIJA SUTRA IGRA ČETVRTFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA: Orlići spremni za Poljsku, selektor poručio da veruje u momke! (FOTO)

Objavljeno: 26.05.23 u 19:13

Željno iščekuju utakmicu. 

Kadetska reprezentacija Srbije u subotu, 27. maja, sa početkom od 15 sati igra protiv Poljske utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Pred poslednji trening naše selekcije uoči sutrašnjeg duela u Sportskom centru Telki, svoje utiske su izneli selektor Aleksandar Luković i reprezentativci David Đurić i Uroš Ćuk.

FOTO: FSS

Posle utakmice protiv Slovenije selektor Aleksandar Luković rekao je da veruje u ovaj tim i da poraz na startu Evropskog prvenstva ne menja ništa, da je cilj jasan i da će se do njega svakako doći, ali težim putem protiv Italije i Španije.

„Tako je, ali da se ne vraćamo više na grupnu fazu i rezultate koje smo ostvarili. Čeka nas utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i zaista mi je drago što smo se plasirli među osam najboljih timova u Evropi. Slagao bih kads bih rekao da se tu završavaju naše ambicije. Sutra nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu. To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu koristi. Današnji trening smo iskoristili da se dodatno pripremo za duel sa Poljskom i spremimo taktičke varijante u fazi napada i odbrane. Apsolutno verujem u ono što radimo, verujem u ove momke i drago mi je da ćemo imati priliku da trenutno ostvareni rezultat poboljšamo, jer sutrašnja utakmica ne donosi samo polufinale Evropskog prvenstva, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine”, rekao je Luković.

FOTO: FSS

Stefan Mitrović zbog parnih žutih kartona neće moći da pomogne drugarima u borbi za plasman u narednu fazu. Kakva je situacija sa ostalima, da li su zdravi i spremni?

„Nažalost, Stefan Mitrović neće moći da igra zbog suspenzije, ali su svi ostali zdravi i spremni. Imam apsolutno poverenje u igrače koji su tu, ni najmanju sumnju nemam da će svi odgovoriti zahtevima na pravi način, kao što su to činili i do sada. Spremamo se i svi jedva čekamo da utakmica počne. Očekujem da napravimo jedan zaista dobar rezultat sutra.”

FOTO: FSS

Imate veliku podršku naših navijača tokom čitavog turnira ovde u Mađarskoj…

„Tako je i hvala im na tome. Verujem da će i stadion biti put, da će biti dosta naših ljudi, kao i i do sada na turniru, i ovom prilikom ih pozivam da dođu i podrže naše momke u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.“

FOTO: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije dobro poznaje teren u Telkiju, gde će sutra biti odigrano četvrtfinale protiv Poljske. Posledenja provera pred Evropsko prvenstvo protiv domaćina turnria pdigrana je upravo tu, gde je naša selekcija golom Andrije Maksimovića savladala Mađarsku, a potom je odigrana i prva utakmica našeg tima na ovom turniru.

„Baš tako, da puta smo već igrali na tom terenu i veoma dobro ga poznajemo. Uslovi su fenomenalno, ne samo što se Telkija tiče, već i na ostalim stadionima i terenima gde igramo i treniramo. Što se organizacije tiče i sve je na vrhunskom nivou i postoje svi preduslovi da i sutra odigramo još jedan dobar meč”, zaključio je selektor kadetske reprezentacije Srbije.

FOTO: FSS

Poput selektora, ni reprezentativci Srbije ne kriju optimizam pred sutrašnji meč protiv vršnjaka iz Poljske.

„Pre svega, želeo bih da pohvalim ekipu što smo se vratili iz velikog minusa protiv Slovenije. Očekivali smo da dobijemo taj meč, ali smo, nažalost, loše ušli u utakmicu i izgubili. Protiv Italije i Španije smo pokazali karakter, koliko zaista vredimo i možemo, i ostvarili rezultate za plasman u četvrtfinale. Sada analiziramo i spremamo se za Poljsku, pratimo sve detalje, vrline i mane. Gledamo da se što bolje pripremimo za taj meč. Atmosfera u ekipi je odlična, uvek se držimo zajedno, a naročito kada je najteže.”, ističe David Đurić.

FOTO: FSS

Koliko vam znači sjajna podrška naših navijača sa tribina?

„Sa tribina smo imali sjajnu podršku, ovim putem bih se zahvalio svima koji su došli, a i onima koji nas bodre i prate iz Srbije putem malih ekrana”, zaključio je defanizvac Crvene zvezde.

Uroš Ćuk ističe da su glavne mirne posle plasmana u četvrtfinale i da nema medta euforiji…

„Utisci posle Španije i završene grupne faze su zaista dobri. Prošli smo grupu i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali mesta euforiji nema. Protiv Poljske u četvrtfinalu treba da pokažemo da smo zasluženo među osam najboljih reprezentacija u Evropi. Izgubili smo protiv Slovenije na startu šampionata, ali nas je selektor Alekdandar Luković podigao, verovao u nas i rezultat je došao. Odigrali smo dobre partije u pobedi protiv Italije i remiju protiv Španije i zasluženo prošli grupu. Ovu ekipu krase dobra atmosfera, zajedništvo i timski duh. Spremni smo za duel sa Poljskom i nadam se da ćemo još jednom obradovati naciju”, podvukao je fudbaler Partizana, Uroš Ćuk.

FOTO: FSS

Kadrove sa poslednjeg treninga naše reprezentacije pred četvrtfinalni susret Evropskog prvenstva možete pogledati na Jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter