0
Košarka

FOTO: Arena sport

NBA STIŽE U SRBIJU: Osam najboljih mladih timova regiona u borbi za prestižni trofej u Beogradu!

Objavljeno: 26.05.23 u 20:37

Veliki događaj u glavnom gradu Srbije.

Košarkaški savez Srbije u saradnji sa NBA ligom organizuje prvi međunarodni Junior NBA turnir u našoj zemlji pod nazivom „Jr.NBA Arena Sport Finals“.

Turnir se održava od petka 26. do nedelje 28. maja 2023. godine u Beogradu. Sve utakmice se igraju u dvorani FMP Arena u Železniku. Na turniru učestvuju dečaci i devojčice 2009. godište i mlađi podeljeni u četiri muške i četiri ženske ekipe – po dve iz Srbije, jedna iz Slovenije i jedna iz Hrvatske.

Svaka ekipa će odigrati po tri utakmice u grupi u petak i subotu, a dve prvoplasirane ekipe iz grupe odigraće finalnu utakmicu. Finale devojčica je zakazano za nedelju 28. maj u 9.30, u 11.15 je takmičenje u šutu, u 12.00 „Zakucavanje šou“, a u 12.30 finale dečaka.

U sklopu ovog turnira, od četvrtka 25. maja do subote 27. maja, u Tržnom centru „Galerija“ biće izložen originalni šampionski pehar NBA lige, što će biti prilika da se ljubitelji NBA lige fotografišu sa trofejom, a očekuje se i dolazak nekoliko bivših NBA igrača.

Medijski partner u organizaciji ovog turnira je TV Arena sport koja će uživo prenositi utakmice, a koje će moći da se prate i putem Jutjub kanala DScore, na sledećim linkovima.

Želimo da se zahvalimo Arena Sportu na podršci Jr. NBA programu u protekle četiri godine i na tome što su odigrali ključnu ulogu u angažovanju navijača i podršci razvoja omladinske košarke na Balkanu – rekao je pomoćnik potpredsednika NBA košarkaških operacija za Evropu i Bliski istok Neal Meier.

– Ovaj turnir će pružiti uzbudljivu priliku za neke od najboljih mladih talenata u regionu da se takmiče zajedno sa svojim vršnjacima iz susednih zemalja i učestvuju u promociji osnovnih vrednosti igre.

Jr. NBA je globalni omladinski košarkaški program za dečake i devojčice koji ih uči osnovnim veštinama kao i osnovnim vrednostima košarkaške igre – timskom radu, poštovanju, odlučnosti i nastoji da pomogne u rastu i poboljšanju košarkaškog iskustva i znanja mladih igrača, trenera i roditelja. Tokom sezone 2022-23, Jr. NBA će zajedno dostići brojku od skoro 50.000 mladih u 28 zemalja u Evropi i na Bliskom istoku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter