0
AdmiralBet ABA Liga

Edo Muric during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MURIĆ POHVALIO GROBARE PRED POLUFINALE ABA LIGE: „Oni su najbolji na svetu, Partizan pokazao slabost u četvrtfinalu!“

Objavljeno: 26.05.23 u 19:35

„Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo.“

Košarkaši Partizana Mozzartbet dočekaće ekipu Cedevita Olimpije u polufinalu Admiralbet ABA lige, a prvi susret, na programu je u nedelju od 19.30 časova u Štark areni. Pred taj meč, medijima se obratio Edo Murić, upravo nekadašnji član crno-belih, a sada košarkaš tima iz Ljubljane.

On je istakao da je Partizan određenu slabost pokazao u četvrtfinalu i da njegov tim nema šta da izgubi.

– Zadovljan sam što smo prošli u polufinale gde i pripadamo. Partizan je do sada pokazao najviše ove sezone u ABA ligi, bili su odlični i u Evroligi. Svesni smo da ispred nas stoji ekstremno zahtevan protivnik, ali se pripremamo kao i za bilo koji drugi meč. Učinićemo sve da neutrališemo njihove prednosti i na kapitalizujemo naše. Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo i daćemo sve da priredimo iznenađenje – počeo je Murić i dodao:

Edo Muric i Zoran Dragic Partizan – Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 25.3.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Jedinu slabost koju su pokazali u četvrtfinalu je istrošenost posle evroligaških borbi i eliminacije. Svi znamo koliko je teško oporaviti se posle onakvog poraza kao što je bio njihov protiv Reala. i u tom stanju su morali da igraju protiv tima koji sjajno vodi Anrej Žakelj. Dva meča su bila odlična, izjednačena, ali je treći pokazao koliko je Partizan bolji tim. Partizan je protiv nas favorit, ali prvi meč može pokazati mnogo toka, i biće izuzetno važan. Nadam se da ćemo imati dobar dan. Svežiji smo, mnogo je teških utakmica iza Partizana i definitivno su u boljem ritmu.

Veruje Murić da Partizan nije nepobediv, dok je potom govorio i o navijačima crno-belih, koji su prema njegovim rečima najbolji na svetu.

– Uloga favorita nije laka, svi znamo kako je to biti u poziciji u kojoj jednostavno morate da pobedite i svaki kiks je katastrofa. Ali u Partizanu su na to već navikli i mi moramo da se borimo za svaku loptu. Ako ne verujemo u to da možemo da ih pobedimo, onda nema ni svrhe ići za Beograd – istakao je Murić, a potom se nadovezao:

– Igrao sam za Partizan i znam kakve navijače ima, i mogu reći da su Grobari najbolji navijači na svetu. To su i potvrdili i ove sezone u Evroligi, Partizan je imao najveću posetu u gotovo svakom kolu. To mnogo govori o njima i stvarno ne znam da li je bilo koji klub imao tako konstantnu i masovnu podršku sve vreme čitave sezone. Znam da će Partizan imati veliku podršku i u Ljubljani. Nadam se da ćemo videti više naših navijača u drugoj utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter