0
Košarka

delije navijaci fans supporters zastave during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Valencia Basket at Aleksandar Nikolic Hall on March 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DIREKTOR CRVENE ZVEZDE GOVORIO O NAREDNOJ SEZONI: Biće veći budžet, užasno nam otežava što nemamo licencu!

Objavljeno: 26.05.23 u 11:48

Poznato je da Evroliga ne ceni previše klubove sa ovih prostora, pogotovu uz činjenicu da redovni fenjeraši poput Asvela i Albe imaju pravo na licencu pre večitih iz Beograda, što dovodi sprske klubove u nezgodnu poziciju u vezi pojačanja i organizacije. O tim, ali i drugim važnim temama za Eurohoops govorio je generalni menadžer crveno-belih Nemanja Vasiljević

To nam mnogo smeta, jer se stvara začarani krug. Moramo da osvojimo ABA ligu da bismo igrali Evroligu i onda, primera radi, dođemo u situaciju da igramo u četvrtak sa Realom, a onda u nedelju sa Borcem i da nam ta utakmica u Čačku bude važnija nego ona u Madridu. To nema smisla. Ovde u Evrolig smo – ne znam ni sam – deset godina. Porasli smo kao klub i iskreno mislim da zaslužujemo sigurnost da znamo da ćemo tu biti i u narednim godinama“, kaže Vasiljević za Eurohoops.

Teško je planirati bez konkretnog rasporeda.

Teško je drugačije planirati. Ako želimo da dovedemo igrača i ja pozovem njegovog agenta prvo pitanje je: ’Gde ćete da igrate sledeće godine?’. I dok se konačna odluka donese, obično u julu, mi smo već zakasnili na tržištu i moramo da preplaćujemo igrače, a mi nemamo ogroman budžet… Potrebna nam je izvesna sigurnost. Ne kažem zatvorena liga, ali neki standardi“.

Biće bolje naredne godine tvrdi.

S naše strane učinićemo sve da povećamo budžet. Igraćemo u većoj Štark areni i uraditi sve što treba da dobijemo stalno mesto. Mislim da je ova godina svima pokazala da Beograd zaslužuje dva mesta u Evroligi“.

Nazad na budžet, jer to najviše zanima navijače, ne toliko zbog novca koliko zbog pojačanja…

Neće to biti ogromno pojačanje… Na kraju godine ćemo, kao i svaki put, objaviti izveštaje i videćete da smo u nižem rangu u konkurenciji evroligaških timova. Ove sezone nam se samo posrećilo sa Vildozom i Kampacom, na vreme smor eagovali, a obojica su dobili uloge koje nikada nisu imale. Faku nikada nije imao ovoliku slobodu, da igra po 40 minuta. Isto važi i za Luku. Tako da je to bilo dobro i za njih“.

Zvezda se sprema za…

Za Evroligu! Sve što radimo ide u tom smeru. Planiramo da se preselimo u Štark arenu, radimo na drugačijem pristupu prodavanja ulaznica, na igračima koje želimo da dovedemo. Da oni budu dobri, iskusni, sa kičmom sastavljenom od srpskih igrača, kao i uvek. Za nas je to najbitnije, da srce tima budu domaći igrači. Videlo se to i na ovogodišnjem Fajnal foru. Real i Olimpijakos su imali takvu srž. Takvi igrače prave razliku, jer osećaju klub i grad. To je i normalno na kraju krajeva“, završio je Vasiljević.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter