0
Odbojka

FOTO: Beogradska asocijacija za školski sport

VELIKI MOTIV ZA DECU: Tijana Bošković posetila učesnike Evropskog prvenstva u Trebinju! (FOTO)

Objavljeno: 25.05.23 u 18:34

Lep gest najbolje odbojkašice sveta

Nastavljaju se iznenađenja na Evropskom prvenstvu za srednjoškolce u odbojci. Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković posetila je danas u Trebinju učesnike EP, njih oko 250. Uz njih na tribinama je bilo oko 1.000 dece iz ovog grada ali i Istočnog Sarajeva.

Nju je sa svojim timom sačekala sportska direktorka ESSF Gorica Bilak Moconja. Tako je posle legende muške odbojke Željka Tanaskovića, koji je bio na otvaranju, sa klincima danas bila i najbolja aktivna odbojkašica sveta.

Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini – istakla je Tijana, koja se u dvorani Grada sunca zadržala preko sat vremena.

FOTO: Beogradska asocijacija za školski sport

Na skupu je bio i odbojkaški trener Zoran Vidaković.

On se osvrnuo na početke Tijane Bošković u odbojci u rodnoj Bileći.

Odmah kada je počela sa odbojkom, videlo se da je ona veliki talenat, ali da ima i iks faktor koji je bitan da bi se bilo na ovom mestu. A pomenuo bi i da je njena sestra Dajana, takođe postala vrhunska odbojkašica – poručio je Vidaković.

EP u odbojci je prvo u istoriji ovakvog tipa. Srbija će se i u ženskoj i muškoj konkurenciji boriti za medalje. Evropska federacija za školski sport u junu u Skoplju organizuje Evropsko prvenstvo u košarci. Našu zemlju će predstavljati učenici Sportsko informatičke gimnazije Prestiž. Promoter takmičenja je nekadašnji as NBA i Crvene zvezde, Pero Antić.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter