0
AdmiralBet ABA Liga

Mirsad Alilovic Partizan - Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 25.3.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TRENER CEDEVITA OLIMPIJE OPREZAN PRED PARTIZAN: „Posle Evrolige su psihički pali!“

Objavljeno: 25.05.23 u 21:17

„Ovo će biti stvarno veliki test za nas.“

Košarkaši Partizana Mozzartbet dočekaće ekipu Cedevita Olimpije u prvom meču polufinala AdmiralBet ABA lige u nedelju od 19.30 u Štark areni. Drugi susret igra se već u sredu u Ljubljani, a pred polufinalnu seriju, trener Cedevita Olimpije Miro Alilović, izneo je svoje utiske.

– Svesni smo da ako ne budemo igrali odbranu na najvišem nivou i ako ne budemo kontrolisali skok, nemamo nikakve šanse, i rekao sam to već momcima, da su to stvari koje su najvažnije.

Rekao je Alilović da se njegov tim raduje polufinalu i da će odlučiti male stvari.

– Radujemo se polufinalu. Trenirali smo dobro, čeka nas serija protiv vrlo atraktivnog Partizana. Njihovi rezultati ove sezone dovoljno govore o tome koliko je to jak tim. Regularni deo ABA lige završili su na prvom mestu, a pokazali su izutetne partije u Evroligi, gde ih je na kraju samo sitnica delila od plasmana na završni turnir. U regularnom delu sezone imamo 1:1 skor sa njima, ali to se sada ništa ne računa. To moramo da zaboravimo, plej-of je priča za sebe. Male stvari će odlučiti, posebno odbrana, skok, ali i inspiracija na samoj utakmici. Iskustvo je, naravno, na njihovoj strani – rekao je Alilović, a potom je govorio o atmosferi koja očekuje njegove igrače:

– Znamo da nas u Beogradu čeka puna hala, što znači da moramo biti 100 posto spremni, fokusirani na bukvalno svakog njihovog igrača. Moramo umanjiti njihovu napadačku efikasnost, ali u isto vreme moramo biti vrlo oprezni i brzi kada napadamo. Ovo će biti stvarno veliki test za nas.

Prokomentarisao je trener Cedevita Olimpije i Partizanove mečeve u četvrtfinalu:

– Pretpostavljam da su posle eliminacije iz Evrolige psihološki bili pali, ali su u trećoj utakmici protiv Studentskog Centra pokazali pravo lice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter