0
Fudbal

FOTO: FSS

SRPSKI MESI: ‘Golovi mi nisu bitni koliko me raduje igra cele ekipe!’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.05.23 u 12:50

Sjajan rezultat Orlića!

Fudbalska kadetska reprezentacija Srbije (U17) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u MađarskojOrlići, koje sa klupe predvodi Aleksandar Luković, remizirali su sa nacionalnom selekcijom Španije rezultatom 1:1. Bod je bio dovoljan za plasman u nokaut fazu, s obzirom da je Italija sa rutinskih 3:0 savladala Sloveniju.

Strelac jedinog gola za našu reprezentaciju protiv Španije Andrija Maksimović sijao je od zadovoljstva po završetku susreta u Budimpešti.

-Utisci su fenomenalni, plasirali smo se među osam najboljih selekcija u Evropi. Bilo je jako važno da prebrodimo i što pre zaboravimo poraz od Slovenije. Ušli smo motivisano u duel sa Španijom, odigrali strpljivo i svih 90 minuta imali kontrolu utakmice. Osetio se još jednom timski duh koji krasi ovu ekipu od prvog dana okupljanja. Činjenica da sam tresao mreže Italije i Španije na ovom turniru nije mi toliko bitna, koliko me raduje igra cele ekipe. Svi smo zaslužni za ovaj podvig, od igrača, do selektora i članova stručnog štaba.

Jedan od najzapaženijih igrača na utakmici sa Španijom, Stefan Mitrović, kaže da je ekipa još jednom pokazala karakter, kao u kvalifikacijama kada su posle startnog poraza od Belorusije uspeli da se vrate i izbore plasman na završni turnir.

-Igrao sam pod pritiskom žutog kartona, ali sam dao sve od sebe i pomogao timu da ostavri željeni rezultat. Fenomenalan je osećaj kada na ovako važnom takmičenju ostanete neporaženi u duelima protiv dve najkvalitetnije reprezentacije. Odigrali smo timski i zasluženo prošli dalje. Na redu je Poljska, mi smo Srbija, nikoga se ne plašimo i idemo na plasman u polufinale.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter