0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SKANDAL U BIH: Huligani palicama napali igrače zbog ćirilice na majicama!

Objavljeno: 25.05.23 u 15:50

Najmanje tri povređena člana Radnika!

Grupa huligana u Mostaru fizički je napača članove kluba malog fubdala Radnik iz Bijeljine. Haos je nastao uoči utakmice sa lokalnim timom Stari Grad.

Maskirani huligani napali su goste zbog majici ispisanih ćirilicom. Povređena su najamnje trojica članova Radnika. Gosti su odmah hospitalizovani.

Predstavnik Radnika, Danije Perić, opis je haos u Mostaru u izjavi za Mondo.

-Pri rezultatu 4:1 za Radnik tri minuta pre kraja utakmice oko 10-15, mogu slobodno da kažem huligana, ušli su neometano u dvoranu sa teleskopskim palicama i suzavcima. Jedan od tih momaka prišao je delegaciji Radnika koja je bila u majicama Radnika ispisanih na ćirilici i tražio da skinu majicu, što su oni odbili ne sluteći šta će se desiti. Nakon toga jedan od huligana, za koje nam je policija kasnije rekla da su u pitanju navijači Veleža, poprskao je suzavcem jednog dečka, a onda i ostale. Oni su pokušali da ustanu i da se odbrane, ali su onda izvadili teleskopske palice i udarali momke iz Bijeljine. Dvojica-trojica njih uspeli su da se spuste na parket, dvojica-trojica su ostali gore na tribinama i tukli su ih palicama. U tom trenutku uključili su se domaći navijači koji su pokušali da razvade i da zaštite momke, a huligani su i njih udarali. Mi smo uspeli da nekako izvučemo ostale momke na parket, jedan od njih se bacio dole i zadobio povrede – ispričao je Perić za Mondo  ii nastavio:

-Jedan od njih je kasnije da pokuša sa palicom da uđe na drugi ulaz u dvoranu, ali ga je sprečio komesar za bezbednost KMF Mostar, pokušao je da nam dođe s leđa. Predstavnici KMF Mostar su bili fer i korektni i sprečavali su huligane da uđu na parket i tako spreče još teži incident u kojem bi sigurno bilo i više i teže povređenih. Ovo nas nažalost vraća u prošlost. A pre samo par dana u Bijeljini je bilo 1.200 gledalaca, gde su Mostarci pobedili i ispraćeni su aplauzima. Nijedna ružna reč ili povik nije bio u Bijeljini i još jednom smo pokazali da smo sportska sredina. Nikada u Bijeljini nije bilo incidenata i tako će biti u subotu. Ipak, svakako ćemo uraditi sve da svi akteri budu maksimalno bezbedni. Ostaje nažalost taj problem što su ti ljudi ušli sa tim svim stvarima u sportsku dvoranu, u njoj je bilo preko 50 dečaka i djevojčica, čak su neki od njih dobili i udarce što je veoma poražavajuće za sport, grad Mostar i celokupnu javnost – zaključio je član Radnika. 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter