0
Evroliga

Walter Tavares Partizan - Real Madrid, Euroleague Playoff Beograd, Srbija 4.5.2023 photo: Pedja Milosavljevic

OTKRIVENA BIZARNA PRIČA: Tavares je mogao da završi u Barseloni, ali je za njegov dolazak u Real kriv Zvezdaš!

Objavljeno: 25.05.23 u 16:11

Neobičan put momka sa Zelenortskih ostvra

Edi Tavares je sasvim sasluženo osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača fajnal-fora Evrolige koji se ove godine održao u Kaunasu.

Njegov Real Madrid je po 11. put u istoriji Evrope postao šampion Evrope, a ovaj džin sa Zelenortskih ostvra je beležio protiv Barselone (20 poena, 15 skokova) i Olimpijakosa (13 poena, 10 skokova).

Ono što većina ljudi nije znalo jeste da je malo falilo da Tavares umesto dresa Real Madrida stigne u Barselonu.

Vraćamo se u 2017. godinu, a ključno ime u ovoj priči je Ognjen Kuzmić. Da, košarkaš Crvene zvezde.

Kuzmić je doživeo tešku povredu kolena koja ga je sprečila da igra čitavu sezonu. To je bio signal za Real da krene u potragu za novim centrom.

Prema izveštaju madridske „Marke“, meta Reala je od početka bio Edi Tavares, koji je u to vreme igrao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tavares je tada bio član ekipe Reptorsa 905, koja se takmiči u razvojnoj NBA ligi. Pablo Laso je kontaktirao Tavaresov tim, ali je dobio negativan odgovor.

U Madridu su znali da Tavares neće preći u NBA, već će se vratiti u Evropu. Takođe su znali da je njegova želja da igra za Barselonu. Navodno, Katalonci su imali u planu da upravo centar sa Dominikane bude zamena za Antea Tomića, kojem je zenit polako prolazio.

Na kraju u tome nisu uspeli i Real je bio brži ponudio je Tavaresu sjajnu ponudu koju nije mogao da odbije, a ostalo je istorija.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter