0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BELIĆ PRED FINALE KUPA SA ZVEZDOM: ’To je jedna utakmica, svaka greška može skupo da košta!’

Objavljeno: 25.05.23 u 10:26

’Brđani’ će pokušati da naprave iznenađenje.

Fudbaleri Čukaričkog će večeras od 21 čas gostovati Crvenoj zvezdi u okviru fina Kupa Srbije. Tim Dušana Kerkeza igra odličan fudbal ove sezone i pokazali su se da se radi o jednoj kvalitetnoj i mladoj ekipi. U Mozzart Bet Superligi Srbiji su treći sa 72 boda, dva manje od TSCa, a u poslednjem kolu će znati konačno stanje, jer ako Topolčani izgube na ’Karađorđu’, a Čuka savladala Radnički 1923 iz Kragujevca, biiti vicešampioni.

Tim sa Banovog brda može večeras da ispiše istoriju osvajanjem Kupa, prvog još od 2015. godine, ali ne pitaju se samo oni. Pred ovaj duel čuvar mreže Čukaričkog, Nemanja Belić, rekao je da moraju da se konsoliduju i izvuku ono najbolje.

Svaku utakmicu u prvenstvu Crvena zvezda je odigrala sa nama, da tako kažem, bez pritiska. Imali su sigurnu zalihu bodova, odmakli Partizanu i već tu si bili u boljem položaju. Ipak, ovde se radi o jednoj utakmici i svaka greška može mnogo da ih košta, kao i nas. Zato i očekujem totalno drugačiji duel u odnosu na one prvenstvene. Moramo da se konsolidujemo i izvučemo ono najbolje što ekipa ima, da pokažemo naše vrline, a iskoristimo mane rivala. Znam da to nije lako naročito kada se igram na najvećem srpskom stadionu. – započeo je.

Dodao je da se sa pažnjom gledao meč Napretka i Zvezde.

-Jedina utakmica koju sam s pažnjom gledao od prvog do poslednjeg minuta je upravo taj između Napretka i Crvene zvezde. Ipak, nije isto igrati u Kruševcu i na Marakani. Mogli bismo da iskoristimo, prepišemo neke taktičke stvari, da vidimo detalje koji bi nam išli u korist. Najvažnije da Zvezdi ne dopustimo da se odmah razigra. – nastavio je golman ’brđana’.

Istakao da je da ga raduje činjenica da na četiri gostovanja u kupu nisu primili nijedan gol.

Raduje me što na četiri gostvanja u kupu nismo primili nijedan gol. Odigrali smo dobro svaki meč. Daću sve od sebe kao i uvek da sačuvam mrežu, ali moram da imam i podršku saigrača. Samo da svedemo greške na minimum. Čitao sam razna istraživanja i svuda isto piše, da su u prvih pet do deset minuta kritična, baš kao i kraj prvog poluvrmemena, jer je tada već prisutan umor i pad koncentracije. Ne idemo sa belom zastavo, bićemo spremni da damo maksimum. – naveo je.

Govorio je i u šuterskim kvalitetima protivničkih igrača.

­-Ne bih mogao da izdvojim ko je tu najbolji šuter u Zvezdi, jer imaju kvalitet na svakoj poziciji. U prvenstvu su nam iz četiri prilike dali isto toliko golova, zato i kažem da greške moramo da svedemo na minimum. – zaključio je Belić.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter