0
Evroliga

Marshall Glickman CEO of Euroleague during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and FC Bayern Munich at Stark Arena on December 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VEČITI MOGU DA ODAHNU: Glikman pričao o potencijalnim novinama u Evroligi, posebno spomenuo plej-in!

Objavljeno: 24.05.23 u 21:59

To bi značilo svima.

Protekla sezona u Evroligi, koja je nedavno završena, predstavljala je jednu od najzanimljivijih u istoriji, što posebno raduje čelnike ovog takmičenja. Titulu je osvojio Real iz Madrida, pogotkom u poslednjoj sekundi, a upravo je španski tim u četvrtfinalu izbacio Partizan, srpskog predstavnika u TOP 8 fazi.

Po okončanju sezone, igrači mogu da se odmore od ovog takmičenja, dok čelnici imaju itekako mnogo posla. Glavno pitanje jeste sastav Evrolige za narednu sezonu, što itekako zanima i navijače u Srbiji.

Prema prvim najavama Maršala Glikmana, postava klubova za sledeću sezonu biće najverovatnije identična. Jedino gde može da dođe do promena jeste u slučaju Valensije, koja bi mogla da ode u Evrokup, dok Gran Kanarija koja je šampion drugog po snazi zakmičenja u Evropi, nema nameru da ide u Evroligu.

Razmišlja se i o tome da Turk Telekom dobije vajld kard, ali i o nekim drugim opcijama. Pored toga, vodiće se razgovori i o ubacivanju plej-ina u Evroligu, što je Glikman posebno apostrofirao.

– Pričamo, postoji pozitivna reakcija, ali ne možemo u šest meseci srediti ono što se dešava 20 godina – rekao je Glikman.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter