0
Boks

FOTO: BSS

SPEKTAKL U SRBIJI: Vrbas domaćin VII Kupa nacija!

Objavljeno: 24.05.23 u 20:52

Svečanim defileom selekcija učesnica i uvodnim borbama zvanično je otvoren VII Kup nacija!

Centar za fizičku kulturu “Drago Jovović” u Vrbasu otvorio je svoja vrata juniorima i juniorkama u okviru VII Kupa nacija u boksu. Reprezentacije iz deset zemalja: Češke, Grčke, Mađarske, Rusije, Kazahstana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i domaćina Srbije boriće se za što veći bilans medalja na ovom međunarodnom takmičenju koje se visoko kotira na tabeli turnira za mlade nade Evropske bokserske federacije.

Svečanim defileom selekcija učesnica i uvodnim borbama zvanično je otvoren VII Kup nacija, nakon kojeg je Bokserski savez Srbije uručio plakete Predragu Rojeviću, predsedniku Opštine, i Igoru Škundriću, predsedniku BK Čarnok, za posvećenost i angažman u organizaciji turnira.

-Čestitam svim organizatorima koji su ponovo učinili sve da imamo sjajnu sportsku manifestaciju u našem gradu. Njenu veličinu potvrđuje međunarodni karakter i broj reprezentacija koji se odazvao pozivu organizatora. Vrbas 2023. godini u razvoj sporta, kroz direktno finansiranje klibova i kroz ulaganje u infrastrukturu, investira 131,4 miliona dinara, jer smatramo da je razvoj sporta, sportskog duha i fer-pleja značajan za razvoj naše dece i naše zajednice –  istakao je prilikom otvaranja turnira Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, i svim učesnicima poželeo uspešan nastup u Vrbasu.

Veliki broj reprezentacija koje su se odazvale ovom takmičenju govori o njegovom kvalitetu, tradiciji, ali i budućnosti za koju se sjajnom organizacijom i gostoprimstvom izborio domaćin na čelu sa Opštinom Vrbas. Nastupajuće prvenstvo Evrope i sveta uticale su na to da broj takmičara bude nešto manji, ali to ne menja veličinu, kvalitet i značaj turnira.

-To nije umanjilo veličinu i značaj našeg turnira, velikog međunarodnog takmičenja koje organizuju Bokserski savez Srbije, opština Vrbas, Bokserskog kluba Čarnok. Kvalitet boksa ponovo će biti na najvišem nivou, imamo priliku da gledamo neke od najboljih bokserskih talenata mnogih država, uzrasta 15 i 16 godina, među kojima su sigurni i budući seniorski šampioni. Kada je u pitanju organizacija, tu smo već veterani i sve je krenulo kako treba i prema planu. Idu dani borbi, a za subotu od 16.00 časova su zakazane one finalne, pa pozivam Vrbašane i sve ljubitelje boksa da nam se pridruže i uživaju u nastupu mladih sportista iz deset država –  zaključio je Igor Škundrić, predsednik Bokserskog kluba Čarnok.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter