0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NOVAC I PREMIJE SE NE PAMTE, SAMO TROFEJI: Kerkez otvoren pre finala Kupa Srbije!

Objavljeno: 24.05.23 u 12:42

Trofeji se samo broje.

Fudbaleri Čukaričkog će sutra od 21 čas odmeriti snage u finalu Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom na stadionu ’Rajko Mitić’ i boriti se za drugi trofej u istoriji. Šef struke Brđana, Dušan Kerkez, podelio je sa medijima svoja očekivanja.

Predstoji praznik fudbala, tako bi trebalo da bude. Zvezda je favorit, zbog svega što je učinila prethodnih godina i u ovoj sezoni, ali to ne umanjuje naš uspeh. Igrali smo sve utakmice u Kupu Srbije na strani i sve pobedili te smo pokazali da smo sa razlogom u finalu. Jedna utakmica i borba za trofej, u takvoj situaciji je sve moguće. Nadam se da ćemo pružiti dosta bolje izdanje nego u prethodnim utakmicama sa Zvezdom. Raduje me što ćemo igrati pred velikim brojem gledalaca. Ovakve prilike se dešavaju nekad jednom u životu pa treba dati sve od sebe i iskoristiti ukazanu šansu„, rekao je Dušan Kerkez.

Već je dizao trofej nacionalnog kupa, kada je na Kipru sa AEL-om osvojio to takmičenje.

Drugačiji je osećaj, drugačija je sredina i drugačiji su klubovi, ali je slično u smislu želje za osvajanje trofeja. Interesuje me samo da ostvarimo rezultat, igra je manje bitna. U kojoj god se zemlji borite za kup i u finalu ste, osećaj je specifičan. Daj Bože da mi se ponovi uspeh sa Kipra, ali je najvažnije da smo zasluženo tu. Sa pravom smo u prvenstvu i kupu tu gde jesmo. Imamo pravo da se isprsimo pred Zvezdom i da se nadamo trofeju. Biće nam malo lakše jer smo autsajderi. Igramo na Zvezdinom stadionu protiv najboljeg tima u Srbiji. Ipak, nećemo ući lagano u utakmicu jer je u pitanju trofej. Zacrtani cilj smo otvarili što je najveća satisfakcija. U verovatno najtežoj sezoni uspeli smo da ostvarimo uspeh„.

Za kraj je dodao.

Nikakva premija, bonusi i novci, ne mogu da donesu sutra motiv. Trofeji i medelje su satisfakcija zbog koje se žrtvujete kroz čitavu karijeru. Nismo posebno vežbali penale. Ne volimo na treningu da igre završimo nerešeno te često odlučuju jedanaesterci tako da igrači povremeno šutiraju. Ako dođe do toga znam otprilike ko će šutirati”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter