0
Ostali sportovi

FOTO: HotSport

GRAD SUNCA BIO DOMAĆIN PRVENSTVA: Trebinje ugostilo srednjoškolce šiorm Evrope!

Objavljeno: 24.05.23 u 12:06

Trebinje domaćim prvog prventsva.

Grad sunca bio je domaćin svečanog otvaranja prvog u istoriji Evropskog prvenstva za srednjoškolce, koje se održava u Trebinju od 22. do 27. maja. Predstavljanjem zastava učesnica i koncertom Rok simfonije, svečano je otvoreno takmičenje na kome Srbiju predstavlju gimnazijalci, devojke i dečaci iz Beograda i Požarevca.
U otvorenoj dvorani Koloseum mladi sportisti napravili su fenomenalno atmosferu kada su uz rok muziku napravili voziće i kretali se u krug. Na jednom mestu videli su se osmesi i zaista je bilo sjajno videti ruku pod ruku Čehinje, Srbe, Moldavke, Crnogorce i Makedonce kako zajedno uživaju.
Prisutne je pozdravio Željko Tanasković predsednik Evropske federacije školskog sporta, koji je pozdravio decu, gradonačelnika Mirka Ćurića i ministarku porodice i sporta Republike Srpske Selmu Čabrić.

Ministarka Selma Čabrić na svečanoj večeri uručila je prigodne poklone Željku Tanaskoviću i generalnom sekretaru Beogradske asocijacije za školski sport Slobodanu Đuriću. Onaje poručila da se nada da će u Republici Srpskoj narednih godina biti još ovakvih manifestacja, koje spajaju mlade i daju poruke mira.
Inače posle tri dana takmičenja gimnazijalke Beograda sa tri pobede u svojoj grupi obezbedile su plasman u polufinale. Naše devojke pobedile su Čehinje i u borbu za medalju ulaze bez izgubljenog seta. Kod dečaka Požarevljani su ostvarili dve pobede i jedan poraz, dok Beograđani imaju dve pobede i dva poraza i sutra će biti poznato da li će se i oni boriti za medalje.

Sportska direktorka Evropskog prvenstva u odbojci Gorica Bilak Moconja zahvalila se Ministarstvu porodice, omladine i sporta na podršci, a za portal Hotsport.rs utiske je preneo Goran Ivković

Prezadovoljan sam kako sve protiče. Svako odlično obavlja svoje zadatke i timovi su prezadovoljni. Sportski kompleks Grad sunca ima ogroman potencijal za sportske aktivnosti. A učesnici su imali vremena i da se upoznaju sa prelepim Trebinjem – istakao je Goran Ivković, nekadašnji uspešni odbojkaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter