1
AdmiralBet ABA Liga

head coach Andrej Zakelj KK Partizan v SC Derby during the Aba League Season 2022-2023 match at Stark Arena on October 16, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŽAKELJ NAKON PORAZA OD PARTIZANA: ’Dozvolili smo im da se razigraju sa otvorenim šutevima!’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.23 u 09:25

Ipak nisu uspeli.

Košarkaši Partizana juče su ubedljivi rezultatom 113:83 savladali Studentski Centar u trećem susretu čevrtfinala AdmiralBet ABA lige i otišli na megdan Cedeviti Olimpiji u polufinalu. ’Crnobeli’ su prvo gubili 1:0 u seriji, a onda su preokrenuli na 2:1 i plasirali se u narednu fazu.

Trener SC Derbija Andrej Žakelj je nakon susreta rekao su igrali previše mekano.

– Ovako, prvo ću čestitati Partizanu na zasluženoj pobedi i utakmici u kojoj su odigrali na mnogo većem energetskom izdanju nego prve dve. Mislim da smo počeli previše mekano, dozovlili Partizanu da se razigra sa otvorenim šutevima, mislim da je tako bilo i u četvrtoj četvrtini kad smo pali. U trećoj dosta solidno i ove izgubljene lopte koje su nam radile probleme, ali kažem, ja sam zadovoljan momcima što su pokazali ova serija, u kojoj smo bili blizu da prođemo, ali celom sezonom. – započeo je.

Istakao je da njegovi igrači imaju karakter i da vlada dobra hemija u timu.

– Pokazali su da napreduju, da imaju karakter što je najbitnije, vole da rade i napravili smo neku dobru hemiju u timu. Uz nedostatak plejmejkera koji je otišao pre mesec dana, igrali smo dosta dobru košarku i još jednom, čestitam momcima, odlični su i odlično rade i sezona za nas je završena, ali imamo još domaće prvenstvo gde smo i tamo ušli u finale. Tako da, još jedan uspeh za naš klub što se toga tiče, imamo visoke ciljeve u nacionalnom prvenstvu, moramo da se odmorimo da analiziramo i da nađemo snage i motivaciju za naredne utakmice. – nastavio je on.

Na pitanje koliko mogu talentovani igrači iduće sezone, dodoa je da idu polako I da znaju šta žele.

– Ma ne, mislim, mi idemo polako, znamo šta želimo, imamo strategiju. To je da guramo mlade igrače, imamo još mladih igrača iza, koji su juniori i kadeti, plan nekog kluba je da radimo u tom smeru u kom radimo sad. Radimo dobro, neki su isplivali, Ivišići su još prošle godine bili juniori, pokazali su da imaju talenat, to je samo talenat, treba tu puno još. Ali, kažem, za sad nismo pričali o nekim drugačijim ambicijama, ali, videćemo posle sezone. – zaključio je Žakelj.

 

2
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter