1
Domaći fudbal

Crveni Djavoli FK Radnicki Kragujevac navijaci fans supporters flags zastave baklje flairs Radnicki Kragujevac v Partizan, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium Cika Daca on August 28, 2022 in Kragujevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NIŠTA OD LAZAREVCA: Evo gde će svoje utakmice Radnički 1923 igrati naredne sezone!

Objavljeno: 23.05.23 u 14:22

Mnogi su iznenađeni.

Stadion Radničkog 1923 – ‘Čika Dača’ biće rekonstruisan tokom naredne sezone.. To je dovelo do informacija da će Radnički svoje utakmice igrati na stadionu Kolubare, ali i tu je došlo do promene. Saopštenje kluba, prenosimo u celini:

‘Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kom će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

S obzirom da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu „Mladost“, kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu, klubiz Kragujevca nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi. 

Ricardo Gomes (R) scores the goal during the Mozzart Super Liga 2022/2023 Play Off match between Partizan and Radnicki 1923 Kragujevac at stadium FK Partizan (JNA) on May 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik kompanije „Majnd grup“ i idejni tvorac fudbalskog kompleksa „Pampas“ u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu. Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni.

Fudbalski klub Radnički 1923, uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, Grada Kragujevca i gospodina Milanovića, intenzivno radi na ispunjenju svih propisanih uslova kako bi svi Kragujevčani i navijači Radničkog naredne sezone mogli da gledaju utakmice svog voljenog kluba u neposrednoj okolini Kragujevca.’ – stoji u saopštenju.

6
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter