0
Košarka

head coach Svetislav Pesic Okupljanje Kosarkakske Reprezentacije Srbije at Aleksandar Nikolic hall on November 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PEŠIĆ NAVIJA PROTIV DENVERA: Selektor Srbije govorio o Jokiću pa šokirao sve!

Objavljeno: 22.05.23 u 18:33

Selektor ima svoje razloge, koji su opravdani

Završnica NBA plej-ofa je na pomolu, Denver Nagetsi i Majami Hit vode u svojim serijama sa po 3:0 i već sada postaje jasno da će oni igrati u velikom finalu.

Ipak, ono što posebno zanima ljude u Srbiji jeste budući nastup naše selekcije na predstojećem Mundobasketu to čijeg početka je ostalo manje od 100 dana.

Selektor Svetislav Pešić gostovao je u emisiji „Jedan dobar dan“ na RTS-u, gde je između ostalog govorio o tome ko je spreman, a ko ne za Svetsko prvenstvo.

Najbolji igrači moraju da igraju za reprezentaciju. Sezona u Evropi traje od treće nedelje septembra, a završiće se u junu mesecu. Recimo Kalinić u Barseloni, on će igrati sa Realom u ACB ligi, oni će da završe sezonu negde između 15. i 20. juna, a mi počinjemo pripreme 20. jula. To je mesec dana odmora za porodicu, regeneraciju, privatne potrebe i sve ostalo. Telo ne može da izdrži. Dolaze povrede, izgubili smo Lučića, onda i Zvezda i Partizan igraju do 15. juna.

A onda je poslao i iskrenu želju vezanu za Nikolu Jokića.

Nikola sada pobeđuje sa 3:0, i Majami i Denver. To je za Nikolu dobro, ali za nas je dobro da što pre završi. Vi biste da igra do kraja juna, pa onda da igra za reprezentaciju bez odmora? – nasmejao je sve Pešić.

Za grupu kaže da nije toliko bitna u celom bilansu i da se sve gleda u kasnijoj fazi.

– Kod nas se ciljevi postavljaju unapred, da ja bilo šta komentarišem… Grupa nije bitna. Mislim, grupa je bitna, ali takav je sistem žreba da desetak reprezentacija će dobiti po renkingu grupu koja će imati dovoljno mogućnosti za plasman dalje. Mi nismo dobili najbolju situaciju, ali ako želimo da idemo do kraja, moramo da pobedimo Italiju, a posle Grčku, Litvaniju ili SAD do polufinala. Zavisi koji ćemo biti u grupi posle toga.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter