0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Daniil Medvedev of Russia returns a shot during the singles group match against Rafael Nadal of Spain at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

DANIL BI SAMO DA IZBEGNE NOVAKA: Imam 50% šanse da se sretnem sa njim, važan je dobar žreb!

Objavljeno: 22.05.23 u 10:45

Danil Medvedev je u dva seta savladao Olgea Runea rezultatom 7:5, 7:5 po setovima, i tako došao do svog prvog Mastersa na šljaci, koja je prethodnih godina bila njegov kriptonit. On je nakon meča pričao o promenama.

„Na neki način je ovo titula broj jedan u mojoj karijeri jer je prva na šljaci. Neverovatno je. Nikada nisam mislio da ću ovo ostvariti. Ipak, grend slem titula je najveća, US open je broj jedan, ali ovo je poseban trofej. I dalje ne verujem da sam igrao toliko dobro ove nedelje, ali zaista sam srećan zbog toga“, počeo je Medvedev.

Rus ističe dve ključne stvari za njegov preporod na zemlji.

„Pre se nisam dobro kretao na šljaci, udarci mi nisu bili dovoljno duboki. Mislim da su mi pomogle nove žice koje sam probao ove godine – mekše su i i lopta nekako lakše ide. Osećao sam to u Australiji, gde sam izgubio, da lako mogu da postignem dubinu. U Melburnu sam sumnjao, da li da se vratim na stare, ali istrajao sam. Takođe, u novim patikama se osećam bolje, bolje se krećem“.

Ne želi Karlosa i Novaka u svojoj polovini žreba.

„Opcije koje sam imao u glavi. Da sam bio tri, definitivno bih igrao ili sa Alkarazom ili sa Novakom ako dođem do polufinala. Pretpostavljam da je zato bolje što sam broj dva – sa Karlosom ne igram 100 posto pre finala, a imam i 50 posto šanse da Novak ne bude u mom delu žreba. Ipak, na Rolan Garosu nikada nisam prošao dalje od četvrtfinala. Dobro je imati povoljan žreb, ali najvažnije je da igraš dobro“, zaključuje Rus.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter