0
ATP

Novak Djokovic waves to the fans after the match against Dusan Lajovic at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

BRITANAC NE VERUJE U ĐOKOVIĆA: „Novakov standard je visok ali Alkaras je prvi favorit“!

Objavljeno: 22.05.23 u 19:50

Nekada 4. teniser sveta izneo je svoje prognoze pred drugi Grend slem sezone

Nekadašnji britanski teniser, Tim Henman, pričao je o predstojećem Rolan Garosu. On je istakao Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa kao dva glavna favorita za osvajanje tunira na pariskoj sljaci.

Henman ipak smatra da je Španac favorit broj jedan, zbog broja mečeva na toj podlozi ove sezone i forme u kojoj se nalazi.

To bi bio neverovatan meč za gledanje. Đokovićev standard je visok i od njega očekujemo da igra briljantno svakog dana, a to nije lako. U ovoj fazi karijere je fokusiran na Slemove. Siguran sam, na početku, on je jedan od favorita. Alkarasa bih stavio ispred Đokovića jer je igrao više tenisa i ostvario dobre rezultate na šljaci.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Njih dvojica su stepen više od ostalih, ističe Henman.

Đokoviću su sada Slemovi na prvom mestu i svoju kondiciju i nivo igre gradi za njih. Nivo njih dvojice je malo viši. Iza su Rud, Cicipas, Siner i Rubljov, koji je prvi masters osvojio u Monte Karlu. Svi su sjajni igrači na šljaci. Snažni su, ali su Alkaras i Đoković dva očigledna favorita.

 

 

Za kraj je opisao igru Alkarasa, koji je po njegovim rečima, napredovao u svim segmentima igre.

Ne može mnogo igrača da pobedi Alkarasa na šljaci. Zdrav je, servira jače, bolje. Ne pravi greške. Njegovo kretanje je najbolje koje sam video. Ima sposobnost varijacice, izlazi na mrežu, koristi drop-šotove. Njegovi forhendi i bekhendi sa zadnjeg dela terena su neverovatni – zaključio je osvajač 15 ATP titula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter