0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

UČESNICI SPORTSKIH IGARA MLADIH ŠALJU PORUKU: „Pružam ruku, ne podmećem nogu!“

Objavljeno: 21.05.23 u 17:25

 

Puni sportski tereni srećne i zadovoljne dece – misija je Dunav osiguranje Sportskih igara mladih odakle poručuju da su prezadovoljni kako deca reaguju i na onu drugu stranu Igara, a to je promocija fer-pleja i druženja.

Desetu sezonu Igara prati slogan „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji se realizuje sa generalnim sponzorom Igara u Srbiji, kompanijom Dunav osiguranje. Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović kaže:

Presrećni smo kada vidimo koliko Sportske igre mladih znače deci Srbije. U svakom mesu mi među decom imamo prijatelje. Neki od njih se više ne takmiče zbog godina, ali su ljubav prema Igrama preneli na mlađu braću i sestre. Mnogo nam znači kada dođu samo da se pozdrave i da pruže podršku. To znači da radimo pravu stvar.

Mihajlovićka se osvrnula i na kampanju „Pružam ruku, ne podmećem nogu“:

Kada smo zajedno sa našim generalnim sponzorom, kompanijom Dunav osiguranje, u martu odlučili da pokrenemo ovu kampanju nismo ni slutili kakav će ona imati odjek kod dece i koliko će deca sarađivati. Edukativni materijal je pripremljen i za učitelje, sudije, trenere, roditelje. Za decu smo pored priče o značaju da svi podignemo svoj glas protiv nasilja, a koju se trudimo da prilagodimo njihovom uzrastu, pripremili i važne poruke. Poruke pišu i deca, one su različite, ali kada vidite rukopisom deteta napisano „Hoću da prestane nasilje!“, to je još jedan znak da je odluka o ovogodišnjem fokusu Igara bila prava.

Najlepša slika je ona sa sportskih terena. Deca se takmiče u disciplinama trka na 60 metara, Lino između dve vatre, 3×3, mali fudbal za dečake 2012. i mlađe i Coca-Cola kup za dečake i devojčice. Plamen prijateljstva ovih dana je upaljen u Arilju, Čajetini, Požegi i Kuršumliji. U svakom ovom mestu baklju nose uspešni mladi sportisti i svi oni su uglavnom bili učesnici Međunarodne završnice Sportskih igara mladih.

U Požegi je plamen prijateljstva upaljen prvi put. Na stadionu FK „Sloga“ bilo je na stotine učesnika. Trku na 60m istrčalo je preko 250 dečaka i devojčica, a na turniru Lino između dve vatre bilo je preko 40 ekipa. Opština Kuršumlija osmi put je domaćin Karavana radosti i prijateljstva. Tradicionalno, najveće interesovanje je bilo za čuvene „vatre“. Ovo mesto i čuveni učitelj Keča i njegovi „Atomski mravi“ postali su sinonim ove Igre ne samo u Srbiji, već u celom regionu.

Da je važno učestvovati na Igrama pokazala su deca iz Bajine Bašte koja su stigla na Zlatibor i malo „pomrsila konce“ Zlatiborcima. Ekipe iz Bajine Bašte pobedile su u obe konkurencije igre Lino između dve vatre“, kao i na Coca-Cola kupu za dečake. Ipak, Zlatiborci su prezadovoljni, jer ove godine, turnir u ženskom fudbalu su podigli na viši nivo.

Karavan radosti i prijateljstva nastavlja se u Kruševcu, Kraljevu, Čačku i Boru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter