0
Tenis

Tennis-WTA 250 Serbia Ladies Open 2021 Olga Danilovic v Kamilla Rakhimova (RUS) Beograd, 18.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

OLGA DANILOVIĆ OSVOJILA PEHAR U MADRIDU: Srpska teniserska rutinski slavila u finalu za prvi trofej u 2023. godini!

Objavljeno: 21.05.23 u 14:58

Zasluženo je stigla do pobede.

Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je trofej na ITF turniru u Madridu, tako što je savladala domaću teniserku Saru Soribes Tormo sa 2:0 (6:2, 6:3). Olga, koja je 138. teniserka sveta, uspela je tokom ovog susreta, da čak šest puta oduzme servis protivnici.

Samim tim, ona je stigla do prvog pehara u 2023. godini. Osvojeni turnir u Madridu, srpskoj teniserki će doneti veliki skok na WTA listi, jer će od ponedeljka zauzimati 104. poziciju.

Olga je imala izuzetno dominantnu nedelju, jer na čitavom turniru nije izgubila niti jedan set. U prva dva susreta, protivnicama je ukupno dozvolila svega 2 gema.

Na putu do trofeja, Danilovićeva je savladala prvo Basols, potom Burilo, dve španske teniserke, dok je zatim bila bolja od Zavatske u četvrtfinalu i Lamens u polufinalu, dok je u finalu savladala gore pomenutu Soribes.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter