0
Košarka

FOTO: Denver Nuggets @nuggets/ Twitter

NAGETSI NEMAJU MILOSTI: Brejk Denvera u Los Anđelesu, Marej i Jokić nisu sa ove planete! (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.23 u 08:20

Ekipa Majka Melouna na korak od finala!

Domaći teren, a čak ni podrška 19 hiljada navijača, nisu bili dovoljan razlog da Lejkersi u Los Anđelesu po prvi put u seriji savladaju Denver. Nagetsi su još jednom dokazali da su kvalitetniji tim. Izabranici Majka Melouna su slavili sa 108:119, ostvarili veliki brejk i poveli sa ubedljivih 3:0 u finalu Zapadne konferencije.

Samo jedan korak deli Džokera i saigrače od plasmana u veliko finale NBA lige, a prvu meč loptu imaju već u utorak, u terminu od 02:30 po našem vremenu.

Nagetsi su ponovo vrlo direktno otvorili meč. Nisu se uplašili atmosfere u ‘Kripto.kom Areni’, a domaćin nije pronašao rešenje za snažan pritisak od starta meča. Ubedljiva prednost zarađena je već posle 12 minuta, a tandem Marej-Jokić je nastavio dominaciju.

Lejkersi su daleko bolju igru pružili u naredne dve deonice, ali kada je bilo najpotrebnije samo se jedan tim pitao na parketu. Perfektan četvrti kvartal bio je dovoljan za overu novog trijumfa.

Neverovatnu košarku u plej-ofu igra Džamal Marej. Kanađanin je meč završio sa 37 postignutih poena, sedam skokova i šest asistencija. Pratio ga je, bez obzira na formalnosti, najbolji igrač sveta – Nikola Jokić. Srbin je postigao 24 poena, uz šest uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja.

U redovima Lejkersa istakli su se Entoni Dejvis sa 28 poena, 18 skokova i asistencijom, kao i tandem Džejms – Rivs sa po 23 poena.

 

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter