2
Košarka

FOTO: STARSPORT

DA NIJE BILO ZABRANE, JURIO BI SE TOP OSAM, ALI I VIŠE: Kampaco o ciljevima Zvezde i interesovanju drugih timova! (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.23 u 18:28

Ovo su navijači čekali.

Jedno od najvećih pojačanja u istoriji KK Crvena zvezda, Fakundo Kampaco, u velikom intervjuu za Meridian govorio o mnogim temama.

“Mislim da je prošlo dobro. Naš glavni cilj je, naravno, bio da uđemo u plej-of. Evroliga je baš teška, svi mogu da vas pobede, ali mogli smo i mi svakog, to smo i dokazali. Ne znam… Imali smo sjajnu regularnu sezonu. Bili smo blizu, imali smo neke teške poraze – protiv Albe, Bajerna – ali smo imali i neke sjajne pobede – protiv Olimpijakosa u obe, bili smo blizu protiv Barse, tu smo u obe utakmice igrali sjajnu košarku. Na kraju, to je što je. Moramo da prihvatimo to i pokušamo da napredujemo kao tim tokom sezone. Ovaj tim je počeo sa novim rosterom, sredinom sezone su se desile neke promene, došao li smo novi trener, Luka i ja, bila je i zabrana registracije… To je promenilo stvari i bilo nam je potrebno vreme da se na to priviknemo, ali mislim da sada, a i već neko vreme, igramo baš dobru košarku i da iz svake utakmice napredujemo kao tim”, kaže Argentinac

“Želim da kažem ‘da’! Pazite, ne radi se tu o jednom igraču, ovo je timski sport i uvek je potrebno vremena meni i Luki kao novim igračima, pa i novom treneru, da se sve to posloži i adaptira. I pored toga, želim da odgovorim sa ‘da’ zato što smo verovali da možemo da budemo u Top 8, u najmanju ruku. Posle toga je sve moguće. Tokom regularnog dela sezone smo dokazali da možemo da se takmičimo sa svima, pa i sa najboljim timom u Evroligi. Srce mi kaže ‘da’, ali nikada nećemo moći to da znamo. Jedino što sada možemo da uradimo je da usmerimo energiju na to da nastavimo da radimo sve što smo i do sada – da pobeđujemo i rastemo kroz svaki trening. Mislim da moramo da energiju u potpunosti moramo da usmerimo ka tome”.

 

Uvek ima interesovanja drugih timova.

“Ništa nisam čuo. Bilo je mnogo glasina o tome na Tviteru, kao što uvek i ima. Jedan dan sam u jednom timu, drugi dan sam u drugom… Ali, to su sve samo glasine. Znao sam da sam došao da ostanem cele sezone. Nije kao da sam planirao da ću da odem posle mesec dana samo zato što ne igram. Od dolaska ovde sam se sprijateljio sa saigračima, Luka je već bio tu, tako da mi nije imalo nikakvog smisla da odem u tom trenutku. Zbog toga sam to ‘tvitovao’, da bi se svi malo stišali. Nisam imao nijednu ponudu da odem, nisam čak ni otvorio mogućnost da mi neko pošalje ponudu da je čujem. Doneo sam odluku da dođem ovde i da završim sezonu na najbolji način na koji možemo i čvrsto sam ostao uz nju”.

34
1

2 Komentara

  1. Da kuca nije kakila uhvatila bi zeku! Da nije bilo zabeane, ali zabrane je bilo i zna se zašto! A to šta bi bilo kad bi bilo, ostavimo pi strani! Ali jedno je sigurno, da KK CZ, niti je imao niti će imati takvu klasu od čoveka i igrača! Nismo prepoznali to na vreme i sada šta je tuje. Ono što svakako klub mora da uradi je to da iskoristi prisustvo takve vedete i sve usmeri ka jednom cilju, a to je osvajanje ABA lige! Ovaj tim, ako se dovoljno dobro motiviše i usredsredi na ozbiljnost i odigra ovih par utakmica do kraja to mora i može da uradi! I na žalost to bi od Kampaca bilo to! Očekivati da će ostati i sledeće sezone je neozbiljno i nerealno! Biće tu mnogo ozbiljnijih ekipa.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter