1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA REMIZIRALA SA RADNIČKIM U KRAGUJEVCU: Ivanić pogodio u završnici, domači izjednačili – golman Leković heroj! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.23 u 17:58

Prošlo je prvih 45 minuta.

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su u susretu sa ekipom Radničkog 1923 u Kragujevcu, u okviru 36. kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije. Rezultat je bio 1:1, pogodak za crveno-bele postigao je Mirko Ivanić u 84. minutu, dok je izjednačenje domaćima doneo Zorić 2 minuta kasnije.

Pravi heroj ove utakmice bio je mladi Stojan Leković, golman domaćeg tima, koji je uspeo da odbije mnogobrojne nalete crveno-belih. Obzirom da ovaj duel nije imao rezultatski značaj, trener Zvezde Miloš Milojević izveo je kombinovani sastav.

SASTAVI:

Radnički (4-2-3-1): Leković – Miličić, Ivanović, Mitrović, Pecelj – Vidović, Zorić – Čolović, Vidosavljević, Jovanović – Milunović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Vasiljević – Leković, Spajić, Milunović, Rodić – Kangva, Mijailović, Mitrović – Mijatović, Katai – Rakonjac.

Prvo poluvreme:

Prvu priliku Crvena zvezda je imala već u 2. minutu, kada je Katai šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

Gosti su diktirali tempo meča, ali u narednih nekoliko minuta nije bilo ozbiljnijih šansi. Do prve ozbiljnije šanse na utakmici stiže i Radnički, kada je u 15. minutu Zorić skočio u kaznenom prostoru i glavom je šutirao pored gola.

FOTO: STARSPORT

Samo 3 minuta kasnije, Rakonjac se dobro snašao pred golom Radničkog, šutirao je u bliži ugao, ali je na mestu bio Leković.

Milutin Vidosavljević nije mogao da nastavi meč, nakon oštrog duela sa Milunovićem, pa je trener domaćih bio primoran da u igru ubaci Dragoljuba Srnića, u 28. minutu.

Tri minuta kasnije, Zvezda je imala lepu akciju, Rodić je šutirao, ali je ponovo sjajan bio Leković.

U 38. minutu, Zvezda dolazi do nove prilike za gol. Mijatović je dobro centrirao, Rakonjac je šutirao, ali je Leković ponovo fenomenalno odbranio.

Sve u svemu, domaći su se sjajno branili u prvom delu igru, Zvezda je kontrolisala ritam, pa se na pauzu ide pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvreme:

Mirovale su mreže i na startu drugog dela igre, a prvu ozbiljniju priliku imala je Crvena zvezda. U pitanju je bio 57. minut kada je Katai šutirao nakon centaršuta Kangve, ali je Leković još jednom psrečio promenu rezultata.

Definitivno će golman domaćih biti heroj ovog susreta, ukoliko njegov tim iznudi makar bod, ali i potencijalno slavi.

FOTO: STARSPORT

Nekoliko minuta kasnije, Radnički je propustio dve dobre šanse. Vidović je imao možda i najizgledniju priliku, ali je Vasiljević imao mnogo sreće.

Napadali su crveno-beli većim delom meča, ali se Radnički sjajno branio. U 76. minutu je i Azarov šutirao iskosa, a već postaje normalno da Leković sve brani. Jedna od najboljih utakmica karijere zasigurno, jer je nakon ove, odbranio i udarac Rakonjca tri minuta kasnije.

Do vođstva, Crvena zvezda je stigla u 84. minutu, nakon prave majstorije Mirka Ivanića. On je dočekao povratnu loptu nakon kornera, a sa ivice šesnaesterca je snažno šutirao i konačno savladao golmana Lekovića.

Samo 2 minuta kasnije, domaći stižu do izjednačenja, preko Luke Zorića. Evandro je glavom prosledio loptu do Zorića, koji je lako savladao Vasiljevića za pogodak i na kraju veliki bod domaćih.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter