0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

PONEDELJAK DAN D NA ‘ČAIRU’: Šarac poziva na podršku u što većem broju! (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.23 u 12:15

Meč odluke.

Fudbaleri Radničkog iz Niša na svom ‘Čairu’ dočekuju ‘bratski’ Spartak iz Subotice u ponedeljak od 18 časova u pretposlednjem kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige Srbije. Četa Dragana Šarca trenutno zauzima 11. poziciju sa 35 bodova i čini se da su konačno pronašli pravu formu.

Plej-aut su počeli katastrofalno, porazima od Mladosti GAT 1:0, Mladosti iz Lučana 2:1 i Radnika iz Surdulice 1:0. Nakon tih poraza Radnički je zauzimao preptoslednje mesto i svi su se već oprostili od Superligaškog fudbala na ’Čairu’.

Međutim, Šarac i družina su demantovali sve to i pokazali da mogu kad je najteže. Nakon poraza od Vojvodine u četvrtfinalu Kupa Srbije, Nišlije su zabeležile dve uzastopne pobede. Prva je bila ona najslađa, u komšijskom derbiju protiv Napretka iz Kruševca 2:1, a onda po četvrti put ove sezone protiv Javora 3:2 u jednoj fantastičnoj utakmici.

Ostale su još dve prepreke do ispunjeja cilja, a to je ’bratski’ Spartak i Kolubara u gostima u poslednjem kolu. Subotičani su na 12. mestu i istom brojem bodova kao i njihova braća. Međutim, što se tiče forme, tu su u boljoj poziciji. Od starta drugog dela šampionata imaju tri pobede (Javor 3:2, Kolubara 3:0 i Mladost Lučani 2:0) i po jedan remi (Mladost GAT 1:1) i poraz (Napredak 1:0).

Što znači ko ovde bude trijumfovao ostaje u SLS, pa da li će ovde biti ’brat za brata’ ili brat na brata’, saznaćemo u ponedeljak oko 20 časova. Ove sezone, Radnički je dva bio bolji rezultatima 1:0 i 3:0.

Trener Nišlija Dragan Šarac je uoči ovog susreta rekao da ih očekuje teška utakmica i da je Spartak kvalitetna ekipa.

-Očekuje nas jedna teška utakmica, ekipa Spartaka je pokazala kvalitet u zadnje tri utakmice bez poraza. Imaju kvalitet, jako dobro igraju na tranziciju, brze nezgodne igrače, skup mladosti i iskustva. Mi znao naš cilj, a to je da probamo da ostvarimo bodove i da obezbedimo na vreme opstanak u ligi. – započeo je.

Osvrnuo se i na igrački kadar i dodao da su svi na broju i da nema povređenih, niti sa žutim kartonima i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

-Ono što je najbitnije je da nemamo povređenih igrača, nemamo igrača sa žutim kartonima, tako da u ovaj susret ulazimo maskimalno spremni. Ovim putem pozivam sve navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, bepslatan je ulaz. – zaključio je Šarac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter